АВТОПАРК ТРЬОХ ЛІКУВАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ПОПОВНИВСЯ НОВИМИ САНІТАРНИМИ АВТОМОБІЛЯМИ

0
1792
views

Обладнані сучасною медтехнікою засоби мають покращити якість та доступність медичної допомоги населенню міста та області в умовах реформування.

Ключі від автівок вручали сьогодні за участі міського голови Андрія Райковича, секретаря міськради Андрія Табалова, народного депутата України Олександра Горбунова та медичної спільноти міста.

Чотири санавтомобілі на базіCitroen Jumper були придбані за кошти державної цільової субвенції на соціально-економічний розвиток територій та співфінансування міського бюджету напередодні нового року. Загалом на поновлення автопарку витратили близько 8, 7 млн грн, з яких 252 тис грн – кошти бюджету Кропивницького.

Під час представлення техніки на площі перед міською радою ключі від двох реанімобілів вартістю по майже 2,5 млн грн вручили міському пологовому будинку та лікарні швидкої медичної допомоги. Ще два автомобіля швидкої допомоги спільною вартістю майже 3,4 млн грн отримала Центральна міська лікарня.

“Пологовий будинок вперше отримує універсальний реанімобіль, у якому є все необхідне сучасне обладнання для транспортування і жінок, і немовлят. У машині ми маємо апарати штучної вентиляції легень, обладнання для інфузоматики рідин, кондиціонер для комфортних умов перевезення пацієнтів. До того ж головний лікар планує ще закупити для автомобіля транспортний кювет, щоб безпечно перевозити новонароджених. До цього, аби перевезти пацієнтів, ми викликали машину з Кіровоградської обласної лікарні, бо власної техніки не мали взагалі”, – розповіла завідувач дитячого відділення № 2 міського пологового будинку Тетяна Озимай.

“Ми отримали дві машини, однак одну передамо у користування лікарні ім. Св. Анни, де наразі працює гемодіалізне відділення. Їм теж доводиться транспортувати важких хворих і вони конче потребують сучасного реанімобіля. Ми ж з 1993 року не отримували нових автомобілів, тому сьогоднішня подія – для нас велика радість, адже часто-густо медичну допомогу маємо надавати хворим і “на колесах”. Я вдячний міському голові за те відношення до медицини, яке він проявляє останні роки”, – прокоментував головний лікар Центральної міської лікарні Одлександр Артюх.

Санітарні автомобілі оснащені найсучаснішим обладнанням іноземного та вітчизняного виробництва, необхідним для надання екстреної медичної допомоги при транспортуванні хворих. У комлектації автівок є сучасні апарати штучної вентиляції легень, пульсоксиметри для вимірювання насичення крові киснем, багатоканальні електрокардіографи та дефібрилятори, сучасні медичні вакуумні ноші та матраци для іммобілізації при транспортуванні хворих, шприцеві насоси для нагріву розчинів та вливання їх під тиском, апарати для вимірювання цукру крові, санітарні сумки для надання невідкладної медичної допомоги, монітори пацієнтів та інше. Як зазначила начальник управління охорони здоров’я Оксана Макарук, автомобілі використовуватимуться закладами для штатних потреб і не виїжджатимуть на виклики населення, як карети швидкої медичної допомоги.

Джерело: http://uozkmr.kr.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here