ВИСТАВКА ДИТЯЧИХ МАЛЮНКІВ «ВЕСЕЛКА ЗИМОВИХ СВЯТ» ЗАПРОШУЄ!

0
4959
views

11 січня 2018 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито виставку дитячих малюнків «Веселка зимових свят» вихованців студії образотворчого мистецтва «Сонячний пензлик»  під керівництвом відмінника освіти України, старшого викладача кафедри дизайну ПВНЗ Кропивницького інституту «УСЗ» Ірини Зантарії.

Виставка презентує тему новорічних зимових свят, які є  найулюбленішими для дітвори. Красуні ялинки, прикрашені іграшками, Святий Миколай, на якого чекають з подарунками та різні новорічні заходи створюють неповторну атмосферу свята не тільки для дітей, а й для дорослих.

Заняття вихованців студії під керівництвом Ірини Михайлівни відбуваються  майже кожної суботи в стінах музею ще з 1 жовтня 2016 року.

Педагогічна діяльність Ірини Михайлівни нерозривно пов’язана з дітьми: з 1982 року працювала у Кіровоградському обласному центрі дитячої та юнацької творчості та паралельно викладала у Кіровоградській міській дитячій художній школі імені Олександра Осмьоркіна.

З 1990 по 2013 роки очолювала Народну студію образотворчого мистецтва «Соняшник» при обласному центрі дитячої та юнацької творчості (у 1994 році студії образотворчого мистецтва «Соняшник» Міністерство освіти і науки України присвоїло звання «Зразковий художній колектив», а  у 1999 році звання  «Народний художній колектив», звання якого було підтверджено і у 2004 та 2009 роках).

У 1996 році Зантарія І.М. отримала звання відмінник освіти України.

З 2000 і по сьогодні – старший викладач кафедри дизайну ПВНЗ Кропивницького інституту «УСЗ». На переконання багатьох людей своїй успішній кар’єрі вони завдячують небайдужим вчителям та наставникам, які в дитинстві та в юності трапилися на їхньому життєвому шляху, які зуміли розгледіти, розвинути їх талант, навчити та спрямувати в правильне русло. Ось таким вчителем-наставником є талановитий, творчий, люблячий дітей педагог Зантарія Ірина Михайлівна. Досить часто Ірина Михайлівна повторює, що вона прагне у роботі   з дітьми «заразити» їх бацилою потягу до прекрасного.

Саме вихованці Ірини Зантарії є переможцями Міжнародних, Всеукраїнських та обласних професійних конкурсів, володарями Гран-прі дитячого міжнародного фестивалю мистецтв «Таланти ІІІ тисячоліття», м. Харків (2011), дипломантами І, ІІ, ІІІ ступеню Всеукраїнської виставки – конкурсу декоративно – ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край», м. Київ (2009, 2010, 2011, 2012). Учасниками Всеукраїнського конкурсу образотворчого та декоративного мистецтва – міжнародного турне «Прості небелиці», м. Львів (2011), Всеукраїнського конкурсу «Мир та безпека          в Україні» (2011), Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості присвяченого Всесвітньому дню землі, м. Кіровоград (2011, 2012), Фестивалю – Христового міста «Вгору серця» та міжнародного конкурсу «Для Бога я створю найкраще», м. Надвірна, м. Івано-Франківськ (2011-2013), обласного конкурсу «Весняний пленер», м. Кіровоград (2011-2013), обласного конкурсу на кращий мистецький твір, присвячений проведенню в Україні Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012», м. Кіровоград (2012), міжнародного конкурсу «Різдвяна казка» Тракайського замку, Литва (2012), міжнародної виставки дитячої творчості (медаль переможниць) Лідіца, Чехія (2013), мистецької акції «Зцілююча сила мистецтва» (2016)  та багатьох інших.

Вони є багаторазовими учасниками виставок, мистецьких конкурсів та акцій, що відкривалися та відбувалися в стінах Кіровоградського обласного художнього музею, зокрема: мистецької акції «Весняний пленер» (2016), виставки «Новорічне диво» (2011), виставки «Янголи з нами» (2013), виставки дитячого малюнку «Очима маленького чуда» (2015), виставки дитячих робіт «Творимо разом з Пікассо» (2016), виставки «Сходинки: вчитель та учні» (2016) та ін. Відкривалися і персональні виставки учнів І.Зантарії – «Барвинки веселкового світу» (творів Марічки Хмари, 2015 р.)  і колективні – «Крок назустріч» (дитячих малюнків до Дня захисту дітей, 2017 р.) та ін.

На цьогорічній виставці малюнків «Веселка зимових свят» вихованців студії образотворчого мистецтва «Сонячний пензлик» представлені неймовірно щирі, творчі роботи виконані протягом 2017 року: Катерини Іващенко (7 р.) «Сніг, сніжок» та «Моє янголятко»; Ілони Повалій (10 р.) «Янгольська колискова», «Небесне мереживо», «Дарунки під ялинку», «Зимові розваги» та  «Блакитна краса»;  Марічки Хмари (10 р.) «Коляд, коляд, колядниця», «Веселкова зима», «Новий рік зустрічай», «Нова радість» та «Хто Миколая любить»; Марії Волошиної (12 р.) «Волхви», «Різдво», «Тепла зустріч», «Щедрий вечір», «Духовний спадок поколінь»; Катерини Ліновіченко (10 р.) «Перший сніг», «Рік жовтої собаки» та «Світлий святковий день».

Діти передали у своїх творчих роботах святковий настрій, веселих і щасливих людей. А саме головне – традиції та звичаї нашого народу. Подібні виставки дуже потрібні дітям, тому що для них це радісна, хвилююча подія, своєрідний звіт про результати творчої діяльності. Двадцять три яскравих малюнка передають дитячу безпосередність та святковий настрій юних художників!

Приємним фактом під час відкриття виставки стало вручення подяк Кіровоградського обласного художнього музею за активну участь у заходах та виставкових проектах  музею.

Ну і, звісно, вже за традицією, на згадку всім залишилися фото світлини вихованців зі своїм Учителем – Зантарією Іриною Михайлівною.

Фотосесія біля дитячих робіт, спілкування батьків та дітей тривали ще довго після закінчення заходу.

Свято дитячої творчості відбулося і продовжено буде протягом тижня!

Тетяна Костенко – науковий співробітник відділу Кіровоградського обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here