У КРОПИВНИЦЬКОМУ ВІДБУДЕТЬСЯ ПУБЛІЧНА ДЕГУСТАЦІЯ ЯКОСТІ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ

0
1851
views

Школярі кропивницьких шкіл вийшли із зимових канікул і у закладах освіти відновилися заняття. Враховуючи складну ситуацію із інфекційними захворюваннями в Україні, управління освіти міської ради щоденно контролюватиме температурні режими в класних приміщеннях і рівень відвідуваності у школах.

Відповідне доручення керівнику управління надав міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 15 січня.

– Ми знаємо про поширення у кількох регіонах інфекційних хвороб, зокрема, захворювання на кір. Є навіть летальний випадок, – наголосив очільник міста. – Профільному заступнику спільно з  управлінням охорони здоров’я, управлінням освіти необхідно контролювати всі процеси: стан інфекційних захворювань, наявність вакцин. Потрібно негайно провести роботу з батьками щодо вакцинування проти кору. Це дуже серйозний сигнал!

Крім того, у всіх закладах освіти має бути забезпечене чергування: всі діти перебуватимуть під наглядом, школярів не випускатимуть на прогулянки без верхнього одягу.

Окрему увагу Андрій Райкович загострив на якості дитячого харчування у школах та дитячих садках.

– Я вже поставив завдання сформувати типові ранкові меню для забезпечення якісного харчування дітей в закладах освіти, –  нагадав міський голова. – Тиждень на завершення – і влаштовуйте дегустацію: з виробниками, батьківським комітетом, дієтологами, профільної депутатської комісії і обов’язково за участі  школярів. Все повинно бути прозоро, якісно і відповідати найвищим  вимогам.

Очільник міста також звернув увагу кропивницької патрульної поліції на відсутність чергувань біля шкіл, що розташовані на дорогах із пожвавленим транспортним рухом.

– Такі поліцейські пости обов’язково мають бути біля закладів освіти, – попередив Андрій Райкович. – Це європейська практика і мова йде про найцінніше – життя і здоров’я наших дітей.

Джерело: http://www.krrada.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here