УВАГА! ПОПЕРЕДЖЕННЯ ПРО ПОГІРШЕННЯ ПОГОДНИХ УМОВ ТА ЗАКЛИК НЕ ВИХОДИТИ НА ТОНКУ КРИГУ!

0
2072
views

За інформацією обласного центру з гідрометеорології, 16 січня по місту Кропивницький та по Кіровоградській області утримається на дорогах ожеледиця, у першій половині дня місцями по області збережеться туман, видимість 200-500 м.

У зв’язку із пониженням температурних показників та морозною погодою на водоймах України почав формуватися льодовий покрив, товщина якого становить до 5 сантиметрів та є небезпечною. На жаль, вже маємо і жертв першої криги. 15 січня на Черкащині до Служби порятунку надійшла інформація про двох хлопців, які провалилися під кригу на річці Дніпро.

Подія сталася за 150 метрів від берега. Зі слів випадкових свідків, двоє друзів прямували по Дніпру вздовж берега, коли крига не витримала і вони обоє опинилися у воді. Рибалки, які були неподалік від місця події, по телефону «101» повідомили рятувальників та водночас прийшли на допомогу потерпілим. За викликом на місце події було направлено рятувальників 2-ї державної пожежно-рятувальної частини, водолазів з аварійно-рятувального загону спецпризначення, а також водолазів Черкаської міської комунальної аварійно-рятувальної служби. Ще до появи на місці події співробітників ДСНС, рибалкам вдалось врятувати 17-річного хлопця. Його ж 16-річного товариша, який зник під водою врятувати не вдалося. Тіло загиблого через сорок хвилин пошуків було піднято на поверхню рятувальниками 2-ї державної пожежно-рятувальної частини та співробітниками міської комунальної аварійно-рятувальної служби.

Саме тому, з метою попередження нещасних випадків на ледь підмерзлих водоймах, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян не виходити на тонку кригу на ставках та річках, і застерегти від цього своїх дітей.

Прес-служба ДСНС

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here