БЕЗГАЗ» ПО–КРОПИВНИЦЬКИ: ОБІЦЯНКИ, ПОСТУПКИ ТА УЛЬТИМАТУМИ

0
1855
views

У минулому номері «НС» ми писали про загрозу відключення газопостачання дочірньому підприємству ТОВ «ЦНТІ УНГА» «Кіровоградтепло», а отже – відключення котелень теплопостачальника, який обігріває дві третини міста Кропивницький. 

Читати також: «БЕЗГАЗ»: ХОЛОДНИЙ РОЗРАХУНОК http://wp.me/p8Jzal-1lB

Наприкінці минулого тижня у міській раді відбулася нарада, учасниками якої стали також керівник ВАТ «Кіровоградгаз» Олександр Гладкий та заступник директора ДП «Кіровоградтепло» Анатолій Таран. Олександр Гладкий пояснив, що з жовтня 2017 року і досі відсутні номінaції нa споживaння гaзу. Увесь цей час підприємство відбирало не проплачений газ:

– Згідно із законом, вони повинні платити «Кіровоградгазу» кошти з коефіцієнтом 2. А наше підприємство сплачує «Укртрансгазу» з коефіцієнтом 1,2. Такі санкції передбачені чинним законодавством. Заборгованість ДП  «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» за жовтень і листопад 2017 року становить 96 мільйонів гривень з урахуванням коефіцієнту. Якщо номінація не буде отримана, за грудень борг становитиме 95 мільйонів з коефіцієнтом 2.

Олександр Гладкий запевнив, що відключати споживачів посеред зими від тепла є найгіршим вирішенням проблеми, але якщо не вирішити її, то борг ДП «Кіровоградтепло» на кінець опалювального сезону може сягнути 500 мільйонів гривень. «Проблема номінації є лише у «Кіровоградтепло», більше серед наших споживачів таких проблем вже немає», – зауважив Олександр Гладкий.

У свою чергу керівник «Кіровоградтепло» Анатолій Таран запевнив, що вже ведуться переговори з «Укргазбанком» щодо реструктуризації попередніх років та отримання номінацій на газопостачання вже за цей опалювальний період.

Міська влада Кропивницького ж виступила за інтереси містян: в оселях має бути тепло, а всі проблеми хай вирішуються не шляхом відключення тепла в опалювальний період та виключно в правовому полі. Тож до «Кірвоградгазу» звернулися з проханням не відключати котельні, а перед ДП «Кіровоградтепло» поставили ультиматум: або вони отримують у січні номінації на постачання газу, або міська рада Кропивницького почне процедуру повернення цілісного майнового комплексу у комунальну власність. Адже через відключення котелень передусім постраждає не підприємство, а мешканці міста.

А тим часом…

ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» тиждень тому на своєму офіційному сайті опублікувало оголошення, в якому закликало абонентів вчасно розраховуватися за послуги теплопостачання. Також на сайті зазначено, що станом на 10 січня заборгованість населення в сягнула вже більше 48 мільйонів гривень.

Цікаво, що того ж дня, 10 січня, відомий аналітичний портал «Слово і діло» виклав підрахунки, скільки населення України заборгувало за комунальні послуги 2017 року. Виявляється, найбільшу суму не виплатили в Дніпропетровській області – чотири мільярди гривень. І субсидій найбільше виділили за 11 місяців 2017 року, також в Дніпропетровську – на суму 254,9 мільйонів гривень. А от найменше боргів – у Кіровоградській області: ми не виплатити 109,4 мільйона гривень за «комуналку». Єдина ж область, де є навіть переплата за послуги ЖКГ – є Івано-Франківська.

Ірина ТРЕБУНСЬКИХ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here