ГРОШІ НА ДОРОГИ-2018: ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ДЕРЖАВНОГО ДОРОЖНЬОГО ФОНДУ

0
1003
views

Верховною Радою України 17 листопада 2016 року прийнято Закони України № 1762 «Про внесення змін до Закону України “Про джерела фінансування дорожнього господарства України” щодо удосконалення механізму фінансування дорожньої галузі» та № 1763 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення механізму фінансового забезпечення дорожньої галузі».

Відповідно до зазначених законів у Державному бюджеті щорічно передбачаються видатки на фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг загального користування.

Для цих цілей, починаючи з 2018 року, у складі спеціального фонду Державного бюджету створюється державний дорожній фонд. Статтею 242 Бюджетного кодексу України визначено джерела формування та напрямки використання коштів державного дорожнього фонду.

Порядок спрямування коштів державного дорожнього фонду визначається Кабінетом Міністрів України.

ВИКОРИСТАННЯ КОШТІВ ДЕРЖАВНОГО ДОРОЖНЬОГО ФОНДУ

Яніна Казюк, координатор з фінансової децентралізації, та експертів  Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні (за підтримки Програми ULEAD з Європою), експертів Віктора Венцеля та Світлани Демиденко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here