ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ У КРОПИВНИЦЬКОМУ

0
1730
views

Сьогодні у Кропивницькому на площі Богдана Хмельницького відбувся мітинг та урочисте покладання квітів з нагоди відзначення Дня Соборності України. 

22 січня – особлива дата для українського народу. Саме цього дня 1919-го року на Софійській площі у Києві було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, а 1918-го року прийнято Четвертий Універсал Української Центральної Ради, що проголошував Українську Народну Республіку «самостійною, вільною суверенною державою українського народу»! В урочистих заходах з нагоди Дня Соборності України взяли участь жителі обласного центру, представники громадських організацій, студентська молодь, військовослужбовці, духівництво, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, міський голова Кропивницького Андрій Райкович, представники обласної та міської влади.
На відзначення про історичне возз’єднання українських земель в єдину, соборну державу, та в пам’ять про українських патріотів – українських воїнів та Героїв Майдану, які віддали свої життя за вільну та незалежну Україну, учасники мітингу поклали живі квіти до пам’ятника Богдану Хмельницькому.
Вихованець Центральноукраїнського державного будинку художньої та технічної творчості учнівської молоді Михайло Прокопов прочитав вірш «Благославений, будь мій краю!», що був написаний юною бобринечанкою Анною Лисогор спеціально до сьогоднішнього дня.
Навколо площі Богдана Хмельницького присутні утворили Коло Єдності та спільно виконали Державний гімн України. По завершенні офіційної частини, усі бажаючи приєдналися до проекту «Ткана Україна», щоб зробити свій внесок у створення частини великого панно – тканої мапи Кіровоградської області та Криму.

Джерело: https://www.facebook.com/kirovogradskaoda/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here