НА ЩО ВИТРАТИТЬ УКРАЇНА 38 МЛРД ГРИВЕНЬ, ВИДІЛЕНИХ НА РОЗВИТОК ТЕРИТОРІЙ У 2018 РОЦІ

0
1751
views

На розвиток територій у 2018 році з Державного бюджету планують направити 37,8 млрд грн. Всього у програмі передбачено фінансування 27 пунктів. У  соціально-економічній сфері кошти розподілилися так:

  • Субвенція на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 5 млрд грн.
  • Субвенція на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості – 1 млрд грн.
  • Державна підтримка будівництва (придбання) доступного житла – 100 млн грн
  • Підтримка регіональної політики – 449,5 млн грн.
  • Фонд енергоефективності – 1,6 млрд грн.
  • Фінансова підтримка Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву – 6,85 млн грн
  • Реалізація Загальнодержавної цільової програми «Питна вода України» – 200млн грн.
  • Впровадження та координація заходів проекту розвитку міської інфраструктури, заходів в секторі централізованого теплопостачання України – 88,9 млн грн.
  • Реалізація надзвичайної кредитної програми для відновлення України – 50 млн грн.
  • Реалізація Державної цільової економічної програми енергоефективності – 400 млн грн.

У рамках розвитку культури та спорту передбачено виділення 370 млн грн на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України, а субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво чи реконструкцію палаців спорту становитиме 150 млн грн. Крім того на підтримку та розвиток петриківського розпису передбачено 5 млн грн, а на розвиток української пісні – 15 млн грн.

На розвиток сільських населених пунктів буде витрачено майже 6,5 млрд грн. Найбільше буде витрачено на державну підтримку галузі тваринництва – 4 млрд грн. Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств становитиме 1 млрд грн, а фінансова підтримка сільгосптоваровиробників – 945 млн грн. На державну підтримку розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними виділять 300 млн грн. Першочергове забезпечення сільських населених пунктів централізованим водопостачанням отримає 125 млн грн. Решту витратять на фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів, підвищення кваліфікації фахівців агропромислового комплексу, фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі.

Щодо екології, то державна підтримка заходів, спрямованих на зменшення обсягів викидів парникових газів, у тому числі на утеплення приміщень закладів соціального забезпечення, розвиток міжнародного співробітництва з питань зміни клімату витратять 1 млрд грн. Також бюджетом передбачено 34 млн грн у якості субвенцій на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України.

Джерело: http://uprom.info/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here