КОЖЕН ВСТУПНИК МАЄ ПЕРЕВІРИТИ ПЕРЕЛІК КОНКУРСНИХ ПРЕДМЕТІВ, ВИЗНАЧЕНИХ НА ОБРАНУ НИМ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ

0
1328
views

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій наголосив, що 2018 року МОН встановило типовий перелік предметів на ті конкурсні пропозиції, де є бюджетні місця. Два предмети є фіксованими, а третій вступник може обирати з двох альтернативних варіантів.

Точний перелік предметів на конкретну спеціальність можна переглянути в правилах прийому, які кожен виш мав оприлюднити на своєму сайті до 31 грудня.

«За допомогою цих переліків кожен абітурієнт зможе визначити, яка комбінація предметів є найбільш прийнятною для нього залежно від обраної спеціальності. Наполегливо рекомендую всім перед реєстрацією на ЗНО ще раз подивитися, які переліки предметів зазначено у правилах прийому до обраних вами ВНЗ. Це вбереже вас від майбутніх непорозумінь вже після складання ЗНО і початку вступної кампанії», – зазначив Вадим Карандій.

Він повідомив, що цього року кожен учасник ЗНО має право обрати для складання максимум 4 предмети з 11 доступних. Випускники 2018-го обов’язково повинні обрати 3 предмети – це мінімальна кількість дисциплін, з яких вони мають проходити державну підсумкову атестацію. Четвертий предмет вони можуть обрати за власним бажанням.

Обов’язковою для всіх є українська мова та література. Другий предмет випускник може обрати з-поміж математики та історії України, а третій (четвертий) – з усіх предметів, крім уже обраних.

Водночас учні професійно-технічних навчальних закладів та ВНЗ, які складатимуть ДПА цього року, здаватимуть ЗНО поки що лише з одного предмета – української мови та літератури. У майбутньому цей перелік планують розширити.

Переглянути докладнішу інформацію про ЗНО-2018 можна на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.  Також МОН та УЦОЯО підготували відповіді на найбільш поширені питання щодо ЗНО – вони розміщені за цим посиланням.

Нагадуємо, що 2018 року реєстрація на ЗНО триватиме з 6 лютого до 19 березня. Основна сесія ЗНО відбудеться з 22 травня до 13 червня.

Вступників до вишів очікують такі новації як фіксований перелік конкурсних предметів, ЗНО на магістратуру з «Права» та «Міжнародного права», 7 заяв на бюджет та 150 балів на лікарські спеціальності.

 Джерело: http://www.kmu.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here