КРОПИВНИЦЬКИЙ: НОВЕ МЕНЮ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ

0
2315
views
Фото Ігоря Демчука

Кропивницький входить у число тих міст, де місцева влада взяла на себе фінансування харчування школярів. На комплексні обіди – перше, друге і третє – з бюджету виділено 10 мільйонів гривень. У перерахунку на кількість дітей виходить від 7 до 10 гривень за сніданок або обід.

Але виділити гроші – одна справа, і зовсім інша – зробити так, щоб запропоновані страви були смачними і поживними.

Цим питанням стурбовані в міському департаменті освіти і тому вирішили знову переглянути меню. Оновлений список страв на два тижні днями був представлений на дегустацію дітям і їхнім батькам в холі НВО №6.

Розробленням сніданків і обідів займалися кухарі десяти шкіл міста. На презентаційних столах на розсуд дорослих і дітей були виставлені борщ, розсольник, різні супи, бутерброди з ковбаскою і сиром, перейменовані в бургери, печінкові оладки, рибний шніцель, гуляш, тефтелі, різноманітні каші, макарони, картопляне пюре, відварені або консервовані овочі, салати і, звичайно, чай, узвар, компот, кисіль. Загалом, все те, що готується вдома. Малі і великі дегустатори залишилися задоволеними стравами.

Як зазначила начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко, протягом трьох тижнів в департаменті збиратимуть пропозиції учнів та батьків, після чого буде складене постійне меню із врахуванням висловлених побажань.

Лариса ГУРІНА

Фото Ігоря Демчука

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here