ВЛАДА КІРОВОГРАДЩИНИ СЬОГОДНІ ІНВЕСТУЄ В ОХОРОНУ ЗДОРОВ’Я, ЩОБ МАТИ ЗДОРОВУ НАЦІЮ І МАЙБУТНЄ

0
710
views
Амбулаторія загальної практики сімейної медицини Дмитрівської сільської ради Знам’янського району віднедавна функціонує у відремонтованому приміщенні. Оновлену амбулаторію відвідав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Керівник ОДА особисто пересвідчився, що місцеві жителі отримуватимуть медичні послуги на високому рівні і в добрих умовах.
Донедавна Дмитрівська амбулаторія розміщувалася в іншій будівлі – значно більшій. Тож, як приміщення, так і кабінети використовувалися нераціонально. У 2017 році, вже у колишню амбулаторію переведено територіальний центр соціального обслуговування, а лікарі, навпаки, зайняли приміщення терцентру, яке є більш функціональним і відповідним за площею. Ремонтні роботи у цій будівлі виконано швидко (протягом вересня-грудня минулого року) і якісно. Повністю замінено електричну та водопровідно-каналізаційні мережі, утеплено стіни, встановлено нові енергозберігаючі вікна і двері, здійснено облицювальні та внутрішні оздоблювальні роботи. Для оновленої амбулаторії також придбано нові меблі, м’який та господарський інвентар, комп’ютерну техніку та медичне обладнання. До того ж, у приміщенні встановлено сучасну систему відеоспостереження. А для професійних потреб лікарі можуть користуватися Інтернет-зв’язком. Загалом на ремонт та оснащення закладу було виділено близько 1 мільйон гривень.
Варто зазначити, що оновлення амбулаторії здійснено за кошти Дмитрівської сільської ради, до складу якої входить 6 сіл (Дмитрівка, Веселий Кут, Долина, Гостинне, Калинівка, Плоске). Нещодавно було прийнято рішення про створення Дмитрівської об’єднаної територіальної громади шляхом приєднання ще й села Макариха. Нині ОТГ очікує на проведення перших місцевих виборів.
У Дмитрівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини працює 1 лікар-терапевт, а також зубний лікар. Очікують ще на лікаря загальної практики – сімейної медицини, якого обіцяють забезпечити житлом. Пацієнтів закладу також обслуговують 10 медичних сестер. Сьогодні на обслуговуванні закладу перебуває понад 4800 жителів, що проживають на території сільської ради, до яких згодом приєднаються і 600 жителів Макарихи.
Сергій Кузьменко оглянув оновлене приміщення амбулаторії, побував у кабінетах лікарів, маніпуляційних, лабораторії, фізкабінеті, аптечному пункті, поспілкувався з персоналом та вручив для потреб закладу нову медичну апаратуру.
Депутат обласної ради Наталія Ревенко повідомила, що невдовзі амбулаторія отримає ще подарунки. За кошти закордонних меценатів придбано портативний УЗД апарат, який нині діагностують профільні спеціалісти у Кропивницькому.
“Минулого року у Дмитрівці побудували і відкрили багатофункціональний спортивний майданчик для занять фізкультурою. Сьогодні переймаємо ваш досвід стосовно оновлення приміщень для сільських амбулаторій. Дмитрівка показує нам, як потрібно робити гарні проекти у форматі громади, – підкреслив голова облдержадміністрації. – Сьогодні Дмитрівка вже є фактично об’єднаною територіальною громадою, потрібно лише пройти певні технічні процедури, щоб отримати статус, щоб податки залишалися тут на місці і громада могла розпоряджатися ними”.
Сергій Кузьменко подякував за реалізацію соціально-важливих проектів сільській голові Наталії Стиркуль та депутатам місцевої ради і зауважив директору департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олегу Рибальченку, що необхідно врахувати кращий досвід реалізації в області подібних проектів при будівництві цього року більше 20 нових сільських амбулаторій: “Тут все зроблено на високому рівні, є навіть можливість підключення у майбутньому до телемедицини. Усе є для того, щоб понад 5 тисяч мешканців громади мали гарний медичний сервіс”.
Голова облдержадміністрації також наголосив, що обласна влада і надалі знаходитиме можливості для підтримки сільської медицини – закупівлю нового обладнання та санітарного транспорту, забезпечення лікарів житлом. “Влада сьогодні інвестує в охорону здоров’я, інвестує в лікаря, щоб мати здорову націю і майбутнє “, – підсумував Сергій Кузьменко.

                     

Джерело: http://www.kradmin.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here