ПОЛІЦІЯ КІРОВОГРАДЩИНИ ПЕРЕКРИЛА КАНАЛ НЕЗАКОННОЇ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ІНОЗЕМЦІВ НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ

0
454
views

До оборудок було задіяно троє осіб, серед яких – уродженка однієї з країн Азії, а також посадова особа одного з РАЦСів та працівниця медичної установи Кропивницького.
За сценарієм, іноземному громадянину, який мав бажання лишатися в Україні, знаходили «наречену» для фіктивного шлюбу. У подальшому, задіяний до злочинної схеми лікар, вносив неправдиві відомості про вагітність у довідку, яку видавав на руки «клієнтам». Далі документ зловмисники подавали до одного з відділів державної реєстрації актів цивільного стану, де службова особа формувала документи на укладання шлюбу, самостійно ставила підписи від імені наречених та на підставі довідки про вагітність скорочувала місячний термін на укладання шлюбу.
Завдяки таким оборудкам іноземні громадяни, які мали виїхати з України, у незаконний спосіб отримували посвідки на тимчасове проживання на території держави.
Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3, 4 ст. 358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток та штампів» та ч. 1 ст. 366 ККУ «Службове підроблення», – розповідає начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми поліції Кіровоградської області Олександр Калачнюк.
Трьом особам повідомлено про підозру, триває досудове розслідування.

За матеріалами відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми поліції Кіровоградської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here