З ПОЧАТКУ РОКУ ЗМІНЕНО РОЗМІР ВИПЛАТ НАЦГВАРДІЙЦЯМ, ЯКІ БЕРУТЬ УЧАСТЬ В АТО

0
834
views

Міністерство внутрішніх справ внесло зміни до розміру винагороди військовослужбовцям Нацгвардії за безпосередню участь в антитерористичній операції, інших заходах в умовах особливого періоду. Це передбачено наказом МВС від 22 грудня 2017 року № 1062.

За безпосередню участь військовослужбовців у воєнних конфліктах чи антитерористичній операції, а саме:

  • на лінії бойового зіткнення чи за виконання бойових завдань, а також завдань з ведення оперативної (військової, спеціальної) розвідки на території противника (території між позиціями військ противника та своїх військ) винагорода підвищується з 7500 до 10 тис. гривень;
  • участь у заходах з відбиття збройного нападу на об’єкти, що охороняються військовослужбовцями, звільнення таких об’єктів у разі їх захоплення або спроби насильного заволодіння зброєю, бойовою та іншою технікою та в інших місцях дислокації в межах визначеного району воєнного конфлікту (антитерористичної операції) – з 3500 до 4500 гривень.

У воєнний час за участь військовослужбовців у бойових діях розмір винагороди збільшується з 8500 до 11 тис. грн, а за безпосередню участь військовослужбовців у проведенні спеціальних заходів (пошук диверсійно-розвідувальних груп, незаконних збройних формувань (озброєних осіб), попередження, виявлення і припинення терористичної діяльності, забезпечення правопорядку на державному кордоні)  – з 4000 до 5000 гривень.

Відповідні зміни вже затвердило Міністерство юстиції, однак вони ще не набули чинності. Хоча в наказі зазначається, що нові розміри виплат застосовуються з 1 січня 2018 року.

Українське право

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here