УРОЧИСТОСТІ НА ЧЕСТЬ ЮНИХ БЕЙСБОЛІСТІВ І СОФТБОЛІСТІВ У ЦДЮТ «ЦЕНТР – ЮНІСТЬ»

0
777
views

Далеко не в кожному позашкільному закладі України є такий феєрверк талантів та спортивних досягнень з бейсболу і софтболу, як у центрі дитячої та юнацької творчості «Центр-Юність», що розташований в селищі Новому. У цьому переконаний директор Центру Віктор Савицький.

 – Саме в «Центрі-Юність» плідно працює гурток з бейсболу – один з найсильніших та найуспішніших спортивних гуртків України. Його заслужено можна вважати колискою майбутніх майстрів спорту та чемпіонів України й світу, – завжди наголошує керівник закладу.

Нещодавно у Кропивницькому на базі ЗОШ № 10 відбувся урочистий вечір, присвячений високим досягненням юних бейсболістів та софтболістів селища Нового. Організацію заходу взяв на себе центр дитячої та юнацької творчості «Центр-Юність», де в далекому 1993 році й розпочав свою діяльність гурток з бейсболу.

На етапі до становлення престижності гурток з бейсболу пройшов безліч тренувань, подій та перемог, згадує Віктор Савицький.

Вихованці на чолі з тренером Сергієм Лімаренком впевнено стартували і до сьогодні активно беруть участь у чемпіонатах, турнірах всіх рівнів – від міського до міжнародного

– За роки існування 32 гуртківця «Центру-Юність» отримали  почесні спортивні звання майстрів спорту України з бейсболу (з них 5 міжнародного класу) та 6 майстрів спорту України із софтболу, – відзначив Віктор Савицький. – Вагомим успіхом є утримання впродовж двох десятків років поспіль бейсбольними команди ЦДЮТ «Центр-Юність» звань абсолютних чемпіонів України. Хлопці були учасникам чемпіонатів Європи у Франції, Англії, Чехії, Австрії, Польщі, Італії, Німеччини, США, Канади, Мексики та стали 5-кратними чемпіонами Регіональних чемпіонатів Європи.

На сьогоднішній день гуртки з бейсболу та софтболу являються основною базою в підготовці якісних гравців молодшої та середньої вікової групи, які надалі переходять до збірної олімпійського резерву при КЗ ДЮСШОР – 2.

Спільними зусиллями колективу ЦДЮТ «Центр-Юність» в селищі Новому був побудований відкритий бейсбольний стадіон в подальшому після розширення стадіон отримав назву «Спортивний оздоровчий комплекс «Юність»». Тут щороку проводиться традиційний відкритий Міжнародний турнір з бейсболу на кубок ЦДЮТ «Центр – Юність» та загальноукраїнські чемпіонати з бейсболу та софтболу.

У листопаді 2017 року вже вдруге відбувся конкурс міських проектів «Громадський бюджет», де центр дитячої та юнацької творчості «Центр-Юність» активно бере участь. Тож, активності жителям селища Нового варто позаздрити. Адже там переміг великий проект – сучасний концертний комплекс «Амфітеатр» та чотири малих проекти, серед яких найбільше голосів отримала ініціатива «Встановлення та облаштування глядацьких трибун на бейсбольному стадіоні «Юність»».

Саме активна позиція дає перспективу створення кращих умов для тренувань та професійного розвитку бейсбольних команд.

Тож, на урочисте підведення підсумків та нагородження чемпіонів завітало чимало охочих – батьки юних чемпіонів, друзі, керівники гуртків.

Тримали слово високопоставлені гості – голова Новенської селищної ради Сергій Денисенко, заступник начальника управління освіти науки молоді та спорту Кіровоградської ОДА Уляна Соколенко, президент Новенської дитячої малої ліги – Олег Смірнов, директор КЗ ОСДЮШОР №2, заслужений працівник фізичної культури та спорту, президент малої ліги з бейсболу та софтболу міста Кропивницького Віталій Винокуров та Заслужений працівник фізичної культури та спорту «України», перший віце-президент Федерації бейсболу та софтболу України Володимир Ковальов.

Віктор Савицький висловив глибоку вдячність тренерам, батькам та відзначив директорів ДНЗ №16 Людмилу Вознюк, ДНЗ №74 Ольгу Клепацьку, ЗОШ № 37 Тетяну Дадонову і ЗОШ № 10 Валентину Богачук.

Яскравий настрій у святковій залі створив хореографічний ансамбль «Софіт», Зразкові колективи «Евріка» та «Дебют».

Всі гуртківці-бейсболісти були нагороджені грамотами, сувенірами та цінними подарунками від почесних гостей.

– Можна з гордістю сказати, що захід відбувся  на високому рівні та відзначився теплою атмосферою, – підбив підсумок Віктор Савицький. –  Рівень наших перемог по праву дає привід заявити – ми найкращі в Україні! Тож, від щирого серця вітаємо усіх спортсменів, їх тренерів та батьків! Бажаємо бейсболістам селища Нового подальших спортивних досягнень у світовому масштабі та найвищих нагород.

Джерело: http://www.krrada.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here