КІРОВОГРАДЩИНА СПОРТИВНА

0
668
views

Європейский бейсбол у липні завітає на Кіровоградщину

Таке рішення нещодавно було прийнято у німецькому місті Франкфурті-на-Майні спільно з виконкомом Європейської федерації бейсболу і Всесвітньої конфедерації бейсболу і софтболу. Звісно, це велика честь для нашого міста і регіону, але й не менша відповідальність.

Поборотися за перемогу в групі з 23 по 29 липня крім нашої національної збірної матимуть змогу Грузія, Естонія, Румунія і Угорщина.

Щоб гравцям, можливо і вболівальникам, з цих країн сподобалося в нашому місті, організаторам групового турніру в найближчі три-чотири місяці треба гарно попрацювати.

Якісно підготувати бейсбольне поле, відремонтувати трибуни для глядачів і підтрибунні приміщення (дагаути, роздягальні, душові і туалетні кімнати). Провести освітлення на трибунах і по периметру стадіону, подбати про своєчасний полив і висоту трав’яного газону бейсбольного  поля в спекотливий липень. Організувати рекламу турніру по місту і в Інтернеті. Важливо також вести хоча б текстові трансляції бейсбольних поєдинків онлайн на європейські країни. А ще краще прямі репортажі, якщо це вдасться зробити.

Важливо подбати про транспорт, проживання і харчування спортсменів протягом неділі, а також про роботу торгових точок зі свіжими продуктами і напоями на стадіоні для глядачів, тренерів і гравців

Одним словом, роботи непочатий край для ФБСУ і місцевих адміністрацій.

Хотілось би, щоб турнір пройшов на високому рівні і запам’ятався нашим гостям добрими враженнями про Кропивницький.

Бейсбол і софтбол у селищі Новому

Десь півтора десятка років тому в селищі Новому (Кіровоградський район) збудували спортивно-оздоровчий комплекс «Юність» для тренувань дитячих бейсбольних і софтбольних команд.

Останні кілька років на цьому майданчику почали проводити левову частину софтбольних ігор першості країни у Вищій лізі та Кубку України з софтболу. І кадетські змагання Всеукраїнської Little League  за спонсорської допомоги американської сторони всім командам-учасницям. Весь цей час багато уваги для підтримки роботи комплексу проведення змагань приділяли ЗТУ Сергій Лимаренко і Оксана Шанцова. Минулого року саме вони разом з Новенським центром дитячо-юнацької творчості активно організували голосування в міському конкурсі «Громадський бюджет» – і перемогли! Тепер більше мільйона гривень піде на реконструкцію Новенського СОК «Юність».

Роботи планують розпочати вже за місяць.

Футбол: результативна «Олександрія»

Свій другий тренувальний матч у Туреччині проти  Пюніка з Арменії підопічні Володимира Шарана провели завзято і результативно. В першому таймі голами у ворота гостей відзначилися Запорожан і Старенький, а в другому, незважаючи на дощову погоду, голеву зливу продовжили Банада, Стецьків, Протасов та Грицюк.

Після рахунку 6:0, незважаючи на товариську гру, велика надія на вдалий початок весняної частини чемпіонату.

 Побажаємо гравцям Олександрії вдалої гри в офіційних матчах.

Дзюдо: «золото» та «бронза»

З 26 по 29 січня в Луцьку проходив представницький відкритий всеукраїнський турнір з дзюдо серед юнаків і дівчат 2001/2003 і 2004/2005 років народження.

В ньому змагалися 57 команд і більше 500 учасників з України, Білорусії та Молдови.

Наш регіон вдало представляли вихованці обласної комплексної ДЮСШ «Ніка».

Представниця відділення дзюдо спортшколи з Олександрівки Діана  Зборошенко (2001)

у ваговій категорії до 63 кг стала чемпіонкою турніру, а кропивничани Тамара Забойкіна, Еліна Федірко (вагова категорія 63кг та +63кг відповідно) та Дмитро Стародубцев (34 кг) завоювали бронзові нагороди. Готували до змагань призерів турніру Оксана Корінь, Наталія Герц, Олексій Лоскутов, Олександр Шалько та Сергій Нечмоня.

Спорт і гроші

Загалом цього року на розвиток фізичної культури і спорту Кіровоградської області заплановано витратити майже 33 мільйони гривень з обласного бюджету. На проведення навчально-тренувальних зборів і змагань планується мільйон 760 тис. гривень. На інвалідний спорт майже два з половиною мільйони гривень. Три дитячо-юнацькі школи отримають близько 24 мільйонів гривень. Детальніше про розподіл коштів на фізкультуру і спорт можна ознайомитись на офіційному сайті Кіровоградської обласної ради.

Віталій ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here