ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ-КОНТРАКТНИКИ ОТРИМУВАТИМУТЬ КОМПЕНСАЦІЮ ЗА АРЕНДУ ЖИТЛА

0
775
views

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення зміни до статті 12 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Законодавчим актом запроваджено виплату компенсації за піднайм (найом) жилого приміщення для військовослужбовців рядового, сержантського та старшинського складу військової служби за контрактом (у разі відсутності можливості їх розміщення в спеціально пристосованих казармах або у сімейних гуртожитках).

Законопроект був підготовлений Міністерством оборони України та передбачає покращення житлових умов та матеріального стану військовослужбовців військової служби за контрактом. До цього часу зазначене питання не було врегульоване.

Закон прийнято з поправками за підтримкою голосів 230 народних депутатів.

Проект Закону зареєстровано за № 5027 та направлено на підпис Президенту України.

ВИТЯГ З ПРОЕКТУ

“У разі відсутності службового жилого приміщення військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом і не перебувають у шлюбі, можуть розміщуватися безплатно в спеціально пристосованих казармах у розташуванні військової частини, а сімейні — у сімейних гуртожитках. Житлово-побутові умови в таких казармах повинні відповідати вимогам, які пред’являються до гуртожитків, що призначені для проживання одиноких громадян. У разі відсутності можливості розміщення зазначених військовослужбовців в спеціально пристосованих казармах у розташуванні військової частини та сімейних гуртожитках військова частина зобов’язана орендувати для військовослужбовців та членів їх сімей жиле приміщення або за їх бажанням виплачувати грошову компенсацію за піднайом (найом) жилого приміщення. Для військовослужбовців офіцерського складу у разі відсутності службового жилого приміщення військова частина зобов’язана орендувати житло для забезпечення ним військовослужбовців, а також членів їх сімей або за їх бажанням виплачувати грошову компенсацію за піднайом (найом) жилого приміщення.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here