ТРИ МІСЦЕВІ РАДИ НА КІРОВОГРАДЩИНІ ОБ’ЄДНАЛИСЯ В ОДНУ ОТГ

0
505
views

Три місцеві ради на Кіровоградщині – Новопразька селищна рада, а також Шарівська та Пантазіївська сільські ради, – прийняли остаточне рішення про об’єднання в одну територіальну громаду із центром у Новій Празі.

Знаменна подія сталася 5 лютого 2018 року. Цікаво, що це об’єднання сільських рад двох різних районів, що трапляється в Україні не так часто. Шарівська та Новопразька ради – це Олександрійський район, а Пантазіївська – Знам’янський район.

– На сесіях згаданих рад депутати прийняли остаточне рішення про об’єднання в одну територіальну громаду із центром у Новій Празі, – повідомив Олег Яременко, директор Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Знаково, що три сесії у загаданих радах відбулися у день триріччя з моменту прийняття Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Наступний етап – Кіровоградська обласна державна адміністрація направить документи, зібрані у цих радах, до ЦВК на призначення перших виборів у новій об’єднаній територіальній громаді.

Джерело: http://decentralization.gov.ua/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here