НОВА АМБУЛАТОРІЯ ВІДКРИЛАСЯ В НОВОУКРАЇНЦІ

0
922
views
Заклад створено в густонаселеному мікрорайоні Новоукраїнки, що є найбільш віддаленим від районної лікарні. Аби наблизити медичні послуги до жителів мікрорайону торік місцевою владою прийнято рішення про відкриття у цій частині міста амбулаторії, де медичну допомогу також зможуть отримувати жителі сіл Звірівка та Новоолександрівка.

У рамках робочої поїздки до Новоукраїнського району голова облдержадміністрації оглянув відремонтовану міську амбулаторію загальної практики – сімейної медицини № 2.

На проведення капітального ремонту закладу у 2017 році з районного бюджету виділено понад 665 тисяч грн. Крім цього до реалізації проекту долучилися місцеві аграрії, що інвестували у ремонт більше 145 тис. грн. Амбулаторію оснащено необхідним медичним та технічним обладнанням. Тут є апарат ультразвукової терапії, стерилізатор, електрокардіограф, апарат УВЧ, комп’ютер, підключений до Інтернет-мережі, холодильник. Для придбання меблів Новоукраїнська міська ОТГ виділила субвенцію в розмірі 30 000 грн. Загальна вартість проекту склала близько мільйона гривень.
Перших пацієнтів амбулаторія почала приймати на початку 2018 року. За цей час послугами сімейного лікаря встигли скористалися близько 500 місцевих жителів. Тут проводиться електрокардіографічне обстеження, цитологічний скринінг жінок, визначення гостроти зору, глюкози крові за допомогою експрес-методу, проводиться увесь спектр маніпуляцій, в т.ч. внутрішньовенні інфузії. Також в амбулаторії можна отримати такі фізіотерапевтичні процедури як УВЧ, електрофорез, ультразвук, інгаляції.
Оглянувши умови, що створено в амбулаторії, голова облдержадміністрації подякував керівникам міської та районної влади за спільну роботу у реалізації зазначеного проекту.
“Новоукраїнка – це гарний приклад злагодженої співпраці керівництва району та ОТГ, які реалізували важливий для громади проект”, – наголосив Сергій Кузьменко. “Якщо людям так зручно, значить ми зробили правильний крок і гарну сраву. Адже амбулаторія – це перша інстанція, куди звертаються люди, якщо виникли проблеми зі здоров’ям”.
Керівник області нагадав, що в рамках медичної реформи на Кіровоградщині планується збудувати понад 20 нових амбулаторій, що будуть оснащені сучасним обладнанням, матимуть службове житло та санітарний транспорт. На ці цілі область отримає з держбюджету 109 мільйонів гривень. На переконання голови облдержадміністрації, успішне реформування первинної ланки сприятиме підтримці громадськістю медичної реформи.

Джерело: http://www.kradmin.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here