У ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННІ ДФС У КІРОВОГРАДСЬКІЙ ОБЛАСТІ ВІДБУЛОСЬ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ

0
1054
views

З метою поінформувати громадськість про результати роботи обласного відомства, Кіровоградської митниці ДФС та про податкові та митні зміни, які відбулись у законодавстві з нового року, у засіданні взяли участь Сергій Тертичний – виконуючий обов’язки начальника ГУ ДФС у Кіровоградській області, Євген Скібіцький – виконуючий обов’язки начальника Кіровоградської митниці ДФС та Тетяна Гавренкова – заступник  начальника ГУ ДФС у Кіровоградській області.

Очільник обласного апарату підсумував роботу обласного відомства за минулий рік, а також зазначив, що у 2018 році буде продовжено виконання завдань по наповненню як державного так і місцевого бюджетів.

Про результати роботи Кіровоградської митниці доповів в.о. начальника Кіровоградської митниці Євген Скібіцький. Так, Кіровоградською митницею за 2017 рік до Держбюджету перераховано 1 231,7 млн. грн. (132,1% від доведеного показника). При цьому досягнуто позитивної динаміки відносно аналогічного періоду 2016 року (збільшено надходження митних платежів на 384,1 млн. грн. або на 45,3 відсотків), – зазначив посадовець. А також проінформував присутніх про стан впровадження принципу «єдиного вікна» під час здійснення митного, санітарно – епідеміологічного, ветеринарно – санітарного, фітосанітарного, екологічного та радіологічного та інших видів державного контролю у зоні діяльності Кіровоградської митниці ДФС.

Крім питань, які стосуються діяльності Громадської ради, на першому засіданні також обговорювалися основні податкові та митні новації, які вступили в дію з 2018 року, як для юридичних так і для фізичних осіб. Учасникам засідання повідомили, що з 1 січня 2018 року стартувала компанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2017 року, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію або мають право її подати для отримання податкової знижки.

Характерною ознакою заходу став безпосередній прямий діалог учасників, на значну кількість запитань з боку представників громадських організацій було надано ґрунтовні відповіді доповідачів.

ГУ ДФС у Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here