ЩЕ ОДИН КРОК ДО ОПРИЛЮДНЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ КОМУНАЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ МІСТА

0
344
views

Вчора на засіданні бюджетної комісії депутати одноголосно підтримали проект рішення міської ради №1656 «Про порядок оприлюднення інформації про діяльність комунальних підприємств». Це була остання комісія, яка розглядала даний проект.

Раніше він був підтриманий усіма постійними депутатськими комісіями, окрім комісії з питань ЖКГ.

Тепер, за процедурою, проект рішення має бути включений до порядку денного сесії міськради, що відбудеться 15-го лютого. Згаданий проект рішення було розроблено та запропоновано депутатам експертами ГО «Асоціація Політичних Наук» та Центру «Ейдос» в рамках проекту «Прозорі комунальні підприємства». У міську раду проект був поданий депутатом, який перший відгукнувся на пропозицію громадських діячів, Олександром Цертієм.

«Цей проект рішення носить антикорупційний характер, адже передбачає чітку процедуру виконання законодавства. Ми не вимагаємо нічого зайвого. Дуже приємно, що ми зустрічаємо розуміння з боку депутатського корпусу під час попереднього розгляду в комісіях, адже це дає надію на його швидке ухвалення в сесійній залі. Позиція деяких депутатів навіть виявилась для мене приємною несподіванкою. Сподіваюсь, ніщо не завадить міськраді ставати ще прозорішою», – розповів Дмитро Сінченко, голова Асоціації Політичних Наук.

Нагадаємо, у Кропивницькій міській, так само, як і в Кіровоградській обласній радах досі не прийнято жодного документу, яким регламентується оприлюднення інформації про комунальні підприємства, а це суперечить Закону України «Про відкритість використання публічних коштів». Аналогічний проект рішення буде розглянуто і на сесії обласної ради 2-го березня.

Громадські активісти розробили та домагаються прийняття проекту рішення «Про порядок оприлюднення інформації про діяльність комунальних підприємств». Це дасть змогу громаді бачити інформацію про бюджетування, про витрати комунальних підприємств, про штат, керівництво, результати перевірок та аудитів.

Для довідки: проект «Прозорі комунальні підприємства» здійснюється Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. ГО «Асоціація Політичних Наук» є регіональним партнером Центру «Ейдос» і займається впровадженням проекту в Кіровоградській області.

Прес-служба АПН

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here