ПІДБИТО ПІДСУМКИ ДІЯЛЬНОСТІ У СФЕРІ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ ОБЛАСТІ ЗА 2017-Й РІК

0
684
views

13 лютого в сесійній залі обласної ради відбулася нарада з підведення підсумків діяльності у сфері цивільного захисту Кіровоградської області за 2017-й рік.

У вступній промові голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко зокрема зазначив, що впродовж 2017 року, як і у попередні роки, основна увага приділялася питанням захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, подій техногенного і природного характеру, популяризації серед дітей та молоді безпечних умов діяльності та підготовки їх до дій в умовах надзвичайних ситуацій.

За високі показники діяльності та сумлінне і відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків рятувальників нагородили грамотами, почесними відзнаками та подяками Державної служби з надзвичайних ситуацій, обласної державної адміністрації,  обласної ради, Управління ДСНС в області. Крім того, в урочистій обстановці було вручено чергові спеціальні звання офіцерам.

Начальник Управління полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк підбив підсумки діяльності пожежно-рятувальної служби області за минулий рік. Зокрема відзначив роботу підрозділів під час гасіння пожеж, ліквідації наслідків несприятливих погодних умов у Кіровоградській, Київській та Черкаській областях, виконання робіт по знищенню застарілих боєприпасів часів Другої світової війни, розмінування територій Луганської та Донецької областей, колишнього полігону «Компаніївський» та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на складах боєприпасів у Харківській та Вінницькій областях. Підпорядкованими підрозділами ліквідовано наслідки 3 надзвичайних ситуацій та понад 3 тис. надзвичайних подій, під час яких врятовано 23 людини та матеріальних цінностей на суму понад 10 млн. гривень.

Минулого року значна увага приділялась забезпеченню надійності та безпеки експлуатації об’єктів соціальної інфраструктури області. – Зауважив Віталій Миронюк. –  Продовжувалась робота по наданню методичної та практичної допомоги органам місцевого самоврядування щодо утворення підрозділів місцевої пожежної охорони.

Крім забезпечення виконання першочергових завдань, які стоять перед Службою порятунку, Управлінням проводилась цілеспрямована робота щодо оновлення транспортного парку та забезпечення особового складу форменим одягом, спорядженням.

Начальник Управління ДСНС в області відзначив, що фінансування ДСНС з 2017 року набуло позитивної динаміки до збільшення, що дозволяє виконувати основні завдання, та подякував керівництву обласної державної адміністрації, обласної ради, райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування за значну увагу, що приділяється поліпшенню матеріально-технічної бази Служби порятунку нашого регіону. Зокрема від ДСНС України протягом року надійшло 8 пожежних автоцистерн на шасі MAЗ та сідельний тягач «FORD» з напівпричепом для перевезення великогабаритної інженерної техніки, комплекти захисного одягу, дихальні апарати, формений одяг та пожежно-технічне обладнання. Завдяки підтримці місцевої влади та самоврядування пожежно-рятувальні підрозділи отримали комплекти захисного одягу, каски, бензопили, бензорізи, мотопомпи, бензогенератори, групові ліхтарі, піноутворювач, компресори високого тиску та дихальні апарати сучасного зразка.

Вагомим здобутком Управління ДСНС в області є проведення ремонту та реконструкції будівлі 6-ї державної пожежно-рятувальної частини, та облаштування 9-ти службових квартир для особового складу міста Кропивницького, насамперед учасників антитерористичної операції.

Також з метою обміном досвіду по забезпеченню цивільного захисту населення, можливості отримання гуманітарної допомоги проводиться робота щодо налагодження міжнародного співробітництва Управління з установами, організаціями європейських країн. Так, представники Управління брали участь в міжнародній виставці пожежної техніки та аварійно-рятувального обладнання в Республіці Польща, у навчаннях в районі затоки Сан-Франциско, США та пройшли в Німеччині базовий навчально-практичний курс щодо організації заходів цивільного захисту та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Підсумовуючи сказане, Віталій Миронюк зазначив, що покладені на Управління ДСНС в області завдання щодо реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки в цілому виконані, та висловив вдячність особовому складу Управління ДСНС в області за службу.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here