ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА: ФАКТИ, ПРИКМЕТИ, ПОРАДИ

0
3135
views

День Святого Валентина – це одне з найулюбленіших свят у багатьох країнах, яке активно відзначається молоддю 14 лютого. День закоханих прийшов до нас з-за кордону і дуже скоро став одним з найпопулярніших молодіжних свят. Свято особливе не лише маштабністю святкування, але й навіть рекордами, які ставлять закохані пари.

У цей день пара з Тайланду потрапила у книгу рекордів Гіннеса. Проходив фестиваль на  самий довгий поцілунок — 58 годин, 35 хвилин і 58 секунд. Його встановили жителі Тайланду – 44-літній працівник служби безпеки Еккахай Тиранарат і 33-літня домогосподарка Лаксана.

У марафоні поцілунків, який проходив вже не вперше, прийняли участь дев’ять пар, серед яких були навіть люди пенсійного віку. До конкурсу допускались лише справжні закохані, від яких вимагалось документальне підтвердження — свідоцтво про шлюб або листи від батьків чи друзів. Під час встановлення рекорду пари на мали можливості прирватись ні на хвилину. Згідно з правилами конкурсу, учасникам не дозволялось сидіти і відлучатись у вбиральню по одному, а пити воду вони могли лише через соломинку під час поцілунку.

Переможці отримали приз у 3 300 долларів та дві бриліантові обручки.

Існує багато прикмет у день закоханих, які навіть можуть допомогти дізнатись щось про вашого майбутнього обранця.

Прикмети у День закоханих:

1. Прийнято пекти печиво у формі сердечок. В деякі з них покладіть монетки, ще одну частину посоліть, а третю — залишіть без змін. Гостям, яким дістануться ласощі “з сюрпризом”, пощастить більше за інших у цьому році.
2. Зранку, подивившись на небо, ви можете дізнатись, яким буде ваш майбутній чоловік. Якщо першим ви побачите ворона, то на вас чекає багатий і владний чоловік. Якщо ж снігур — романтичний і добрий, щигель — на вас чекає велика удача та багатство. Горобець, як пророкують принесе бідність, але чоловік буде турботливим і ніжним. Сорока — щедрий  і велелюбний чоловік.

3.Існує ще одна прикмета, пов’язана з птахами. Якщо вранці ви побачите зграю птахів, у вас буде багато кавалерів цього року!

  1. Якщо ви вийшли з дому і забули взяти щось важливе (ключі, телефон, гроші), не турбуйтеся! Розгубленість принесе вам щастя у цьому році, і ви зустрінете своє кохання.
  2. Деякі дівчата вірять у цікаву прикмету: 14 лютого, побачивши на вулиці першого зустрічного чоловіка будь-якого віку, потрібно запитати його ім’я. Те, як він назветься, вкаже на ім’я вашого майбутнього обранця.
  3. Якщо ж ви вийшли вранці з дому і побачили жінку з коляскою, цього року на вас чекає поповнення у родині!
  4. Зверніть увагу на те, хто першим вам зателефонує 14 лютого. Якщо це чоловік, кохання не за горами! Якщо ж вас привітає жінка, зустріч з коханою людиною відкладеться ще на рік.
  5. Існує також прикмета, пов’язана з тваринами. Якщо ви вийдете на вулицю і побачите собаку, ваш чоловік буде вірним і люблячим. А ось кіт передбачить вам легковажного обранця.
  6. Якщо ви розбили дзеркало на Валентинів день, вас чекає щасливе сімейне життя!
  7. Одружуватися в День святого Валентина – хороша прикмета. Союз буде міцним та щасливим.
  8. Перед сном (в ніч з 13 на 14) загадайте суженого і напишіть на аркуші про якого чоловіка ви мрієте. Аркуш зверніть у трубочку і заверніть в нову шовкову тряпку. Покладіть під подушку і найголовніше — ні з ким перед сном не розмовляйте. Майбутній чоловік з’явиться вам уві сні і можливо навіть розповість про місце зустрічі.
  9. Купіть букет ваших улюблених квітів і йдіть до озера або річки. Кидайте по одній квіточці і пошепки промовляйте ваші бажання. Головне, щоб вас ніхто не відволікав. І бажання обов’язково здійсняться.

День Святого Валентина — це мабуть саме довгоочікуване свято для закоханих. Тож, щоб не зробити помилку у виборі подарунку для коханої людини, кожен передивляється купу сайтів, перепитують у друзів. Але далеко не всі знають, що кожна річ, подарована в цей день, має своє особливе значення.

Що не можна дарувати

  1. Гострі предмети (ножі, виделки). На гострих предметах є негативна енергія. Ви можете накликати на людину невдачу. А разом з тим і на свої відносини з нею.
  2. Кімнатні тапочки. Якщо подарувати коханій людині тапочки, то він піде.
  3. Прикраси з перлів. Перли символізують сльози вдів і сиріт.Тому такий подарунок може привернути хвороби, втрати і сльози.

4.Алкоголь. Прикмети кажуть, що подарований алкоголь забирає у людини здоров’я.

  1. Чоловіча білизна. Також не можна дарувати, адже згідно забобонам, чоловік піде “наліво”.
  2. Шарф. Потрібний предмет гардероба, але дарувати шарф – до швидкої розлуки з коханою людиною.

7.Фотографії. Це чергова погана прикмета. Вважається, що подарунок у вигляді спільної фотографії або колажу обіцяє розставання або розлуку. Просто купіть фоторамку, а фото виберіть разом.

  1. Годинник. Це теж погана прикмета. Вважається, що годинник або до розлуки,або до того, що коханий або кохана буде гуляти “наліво”. Ремінець охоплює зап’ястя, а там добре прощупується пульс, який має пряме відношення до серця. Ось і виходить, що серце на повідку, з якого хочеться вирватися.
  2. Косметика для ванни. Це теж погана прикмета. Вважається, що якщо подарувати чоловікові або жінці косметику для ванни, то людина “змиється” з вашого життя.
  3. Рушник. Це теж погана прикмета до розставання.

Але не треба перейматись і вигадувати неможливе. У цей день більше цінується увага, ніж вартість подарованої речі. Зовсім не обов’язково купувати дорогі подарунки, навіть маленька дрібничка подарує усмішку вашій другій половинкі.
Майже кожна країна відзначилась своїми особливостями в день закоханих. Чи справді є країна в якій заборонене це свято ? Кількість подарованих троянд може розкрити ваші наміри?

Факти, які ви можливо не знали

1. Всеохоплююча «валентинка» була створена в Ченду в Китаї на пішохідному переході. Це освічення було для всіх жителів міста.
2. Для тварин цей день також свято, так як більше 9 млн людей купують подарунки для своїх домашніх друзів.
3. Якщо ви даруєте троянди, то зверніть увагу на їх кількість. Адже в Тайвані чоловіки показують свої почуття за допомогою квітів, але лише троянд. 1 троянда — це знак уваги і привітання, 2 — вибачення, 12 — пропозиція укласти шлюб, 36 — зізнання у коханні, 100 — пропозиція руки і серця.

4. Незвичайний спосіб освічення у коханні — подарувати помідор. У Франції його називали “помм деамур” – яблуко кохання. Саме така назва дісталась томату. Французи вірили, що помідор вміє розмовляти мовою кохання. Є навіть сорт помідора, який за формою нагадує сердечко. Існує забобон, якщо ви нагодуєте кохану людину салатом з таких помідорів, то вона збожеволіє від кохання.

5. Саме у цей день більшість чоловіків освічуються своїй коханій.

6. Святкування дня закоханих суворо заборонено у Саудовській Аравії, так як це пропагандує сексуальну розпусту.

7. В Кореї людина, яка в цей день не має коханої людини йде до ресторану для самотніх і замовляє чону лапшу.

8. В Голандії це свято особливе тим, що будь-яка жінка може підійти до чоловіка який їй сподобався і запропонувати свою кандидатуру на місце його жінки.

Свято до дня закоханих творить гарний настрій і відчуття магії. Скрізь радісні обличчя та усмішки закоханих. В цей день, мабуть, для кожного здійснюється маленьке диво.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here