У РАДІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО ПІДВИЩЕННЯ СОЦІАЛЬНИХ ВИПЛАТ УДВІЧІ

0
699
views

До Верховної Ради України подали проект Закону “Про внесення змін до Держвного бюджету України на 2018 рік”, яким пропонується вдвічі підвищити соціальні стандарти. 
Ним пропонується з 1 березня встановити мінімальну зарплату на рівні 5 тис. гривень, а мінімальну пенсію – 3200 грн.

Також пропонується переглянути розмір прожиткового мінімуму. За пропозицією ініціаторів законопроекту, для працездатних осіб він має становити 4104 грн, для дітей віком до 6 років – 3475 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 4332 гривні.

Чергове підвищення прожиткового мінімуму пропонують здійснити з 1 липня та 1 грудня, щоразу підвищуючи виплати в середньому на 150 гривень.

Автори законопроекту зазначають, що із збільшенням рівня мінімальної заробітної плати пропорційно зростуть надходження до бюджетів Пенсійного фонду України та фондів соціального страхування за рахунок єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що забезпечить виплату підвищених пенсій, а також виплат із фондів соціального страхування.

Водночас нагадаємо, що раніше Президент висловлювався про ініціативу підвищити мінімальну зарплатню у 2018 році до 4100 гривень, але це питання зрештою мають “прорахувати” в уряді.

Українське право

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here