ШУКАЙТЕ ВКРАДЕНИЙ МЕТАЛ У “ПРИЙМАЛЬНИКАХ”

0
462
views
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Наразі у Кропивницькому працює більше ста пунктів прийому металобрухту, де можна знайти вкрадені люки, огорожі та ще багато такого, чим не гребують крадії металу. У цьому переконаний начальник спецінспекції Кропивницького Андрій Максюта, який з цього приводу провів у вівторок прес-конференцію. 

Останнім часом значно збільшилася кількість злочинів, пов’язаних з крадіжками металевих речей. Лише за січень за приписами інспекторів накрито 104 колодязі, з яких  вкрадено люки. Так, на вулиці Вокзальній невідомі викрали люки, а також частину металевої огорожі, незважаючи на те, що поряд – міський відділ поліції.

– Згідно з чинним законодавством приватні, неліцензовані металоприйомні бази мають приймати лише побутовий брухт, – зазначає Андрій Максюта. Однак це не заважає горе-підприємцям приймати метал цілодобово. Це і дорожні знаки, кришки погребiв, шматки огорожі, викрадені з дач та приватних домоволодінь, металеві двері, драбини та інші речі. Ситуація дуже серйозна та потребує негайного вирішення, зокрема спільних рейдів за участі представників Нацполіції та притягнення таких бізнесменів до відповідальності.

Працівники спецінспекції  провели нічний рейд по «приймальниках», зокрема на Балашівці, де їх десятки. На одній з них, що по вулицi Пaршутiнa (колишня Aерофлотськa), вночi приймaють крaдений метaлобрухт.

– Я неоднорaзово був тaм вночi i бaчив, як туди привозять метaлобрухт. Що можнa приймaти вночi? Полiцейськi знaходили тaм дорожнi знaки, люди знaходять своє мaйно. Однaк полiцiя не порушує кримiнaльнi спрaви, оскiльки суми вкраденого для цього не вистaчaє, – зaзнaчив Aндрiй Мaксютa. – Маємо інформацію, що на в’їзді до міста зрізали вказівник, який інформував, що водій заїхав до Кропивницького. Скоро дійде до того, що будуть викрадати металеві речі на дитячих ігрових та спортивних майданчиках.

Вандали не гребують тим, що є святим для громадян. Вони понівечили на Далекосхідному кладовищі більше 50 пам’ятників, аби витягти звідти металеві перетинки, які не дають просідати конструкціям. Поліцейські затримали вандалів, але крадіжки продовжуються.

Начальник спецінспекції також зазначив, що завдяки підтримці засобів масової   інформації та широкому розголосу фактів поліція Кропивницького активізувала свою роботу щодо виявлення та затримання крадіїв-металістів.

Андрій Максюта також недобрим словом згадав і роботу «Екостайлу». Підприємство працює хаотично, через що вулиці приватного сектору засипані побутовим сміттям, яке розтягують собаки. Працівники «Екостайлу» не змогли відповісти начальнику спецінспекції, за яким графіком вони забирають сміття з тієї чи іншої вулиці.

Світлана КОСТЕНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here