У ГОЛОВАНІВСЬКОМУ РАЙОНІ МАЮТЬ АМБІТНУ МЕТУ – ЗРОБИТИ УМОВИ ПРОЖИВАННЯ ДЛЯ ЛЮДЕЙ НЕ ГІРШИМИ ВІД МІСЬКИХ ЧИ, НАВІТЬ, СТОЛИЧНИХ

0
549
views
Про це заявив голова Голованівської районної державної адміністрації Олег Голімбієвський під час співбесіди з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та представниками територіальних органів міністерств і відомств в області, пояснивши, чому до цього треба прагнути, які кроки уже зроблені в районі, а які заплановані на нинішній рік та на перспективу.

Оскільки формат співбесід з керівниками районів, міст, об’єднаних територіальних громад, що розпочалися нинішнього тижня в обласній державній адміністрації, передбачає аналіз підсумків соціально-економічного розвитку території у 2017 році та інформування про те, що планується зробити у 2018 році, зокрема і для виправлення допущених торік прорахунків, Олег Голімбієвський повідомив, що з тих завдань, які були поставленні перед районом під час минулорічної співбесіди, невиконаними лишилися два: про вирішення, спільно з Побузькою селищною радою, питання щодо виділення земельної ділянки для будівництва сміттєзвалища та про капітальний ремонт 4-кілометрового відрізку автодороги обласного значення “Ємилівка-Люшнювате”.
Аби виконати ці завдання, в районі розпочали роботу щодо виготовлення генеральних планів населених пунктів, три із них такі плани вже мають, до кінця першого півріччя, зазначив керівник РДА, робота має бути завершена і тоді, маючи такий план, можна буде вирішувати питання щодо земельної ділянки для сміттєзвалища, щодо сортування сміття та ін. Тобто, це питання перебуває на контролі.
Щодо капітального ремонту частини автодороги “Ємилівка-Люшнювате” (до цього відрізку, де немає твердого покриття, географічно “прив’язані” 5 населених пунктів), то в нинішньому році, на це передбачено кошти в обласному бюджеті. Разом з тим, протягом останніх двох років силами підприємців та фермерів району дорогу підтримувалась у належному стані. Під час вирішення питання щодо капітального ремонту автошляху слід зважити на те, що неподалік знаходиться елеватор, до якого курсуватимуть важковагові автомобілі. До проведення робіт можуть долучитися місцеві фахівці – є проектанти, підрядна організація, поряд – потужний бетонний завод. Тобто і це питання залишається під контролем районної держаної адміністрації.
Серед інших важливих напрямків роботи – тотальна, якщо можна так сказати, модернізація центральної районної лікарні (в такому обсязі роботи не проводились років із тридцять). Торік на капремонт ЦРЛ витрачено 9 мільйонів гривень (для району це немала сума). До 10 мільйонів має бути залучено з різних джерел фінансування у 2018 році.
– Маємо амбітні плани – зробити Голованівську районну лікарню однією з кращих в області, – зазначив Олег Голімбієвський.
І це не просто бажання, це нагальна потреба. Голованівщину теж не оминають процеси, які відбуваються в Україні. Люди, а найперше молодь, виїжджають за кордон, в пошуках кращого життя, а це не лише висока зарплата, а й нормальні, комфортні умови проживання. І над цим в районі будуть наполегливо працювати, приваблюючи і гідними заробітками, і іншими вигодами фахівців та молодь. Торік в районі придбали житло для родини лікарів, нинішнього року для медиків буде придбано ще дві квартири. Один з лікарів (за фахом хірург), який нині проходить інтернатуру в обласному центрі, вже приїжджав на оглядини свого майбутнього робочого місця. Лишився задоволений і операційною, в якій побував, і новим обладнанням. У червні центральна районна лікарня його чекає.
Є також дуже багато інших планів, і це не просто плани, це ті завдання, які районна державна адміністрація перед собою поставила і які обов’язково виконає.
Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, коментуючи почуту інформацію, зазначив, що ті успіхи, яких досягла у 2017 році Голованівщина, стали можливими завдяки економічному підгрунтю. Район продемонстрував добрі результати в соціально-економічному розвитку, зокрема в галузі економічної ефективності, розвитку інфраструктури, сфері інвестиційної діяльності. Обсяг виробництва та реалізації продукції, як і розмір середньомісячної заробітної плати (6275 гривень) є одним з найбільших серед районів області.
Водночас керівництву райдержадміністрації слід звернути увагу на проблемні моменти. За підсумками минулого року індекс обсягу сільськогосподарського виробництва є одним з найнижчих в області, а доходи місцевих бюджетів в розрахунку на одного мешканця – нижчими від середньообласного показника. За темпами зростання таких доходів район лише на 18 місці.
Пропозиції та зауваження висловили і керівники структурних підрозділів. Зокрема директор департаменту соціального захисту населення Олександр Догаров нагадав, що із двох комунальних підприємств області, які за підсумками 2017 року мають заборгованість із заробітної плати, одне (КП “Аква-Сервіс”) знаходиться у Голованівському районі.
Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Ніна Рахуба порадила приділити увагу розвитку малого та середнього підприємництва в районі, особливо в сільській місцевості.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here