НА КІРОВОГРАДЩИНІ ПОНАД 8 ТИСЯЧ ДІТЕЙ ОТРИМАЛИ ЗАБОРГОВАНІСТЬ З АЛІМЕНТІВ

0
390
views

Фахівці обласного управління юстиції у режимі відеоселекторної наради розглянули з керівниками усіх районних відділів державної виконавчої служби Кіровоградщини вступ у силу закону щодо посилення відповідальності недобросовісних батьків, які ухиляються від утримання власних дітей, і результати ліквідації заборгованості з аліментів загалом.

Нараді відбувалася 16 лютого 2018 року. «Упродовж січня 2018 року органи державної виконавчої служби області стягнули 6 926 194 гривень аліментів на користь 8 390 дітей. Впевнений, що в подальшому результати будуть ще кращими, адже державні виконавці зможуть застосовувати проти злісних боржників нові інструменти примусового впливу. Зокрема йдеться про обмеження неплатників аліментів у праві виїзду за кордон чи керування автомобілем. І це ще не все: державні виконавці мають максимально коректно комунікувати зі стягувачами та боржниками й надавати їм всю необхідну правову допомогу», – відзначив начальник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Варто відзначити, що закон про посилення відповідальності злісних неплатників аліментів вступив у силу 6 лютого поточного року. У цей час почав функціонувати і реєстр злісних боржників (так звана «дошка ганьби»), до якого буде вноситися інформація про тих батьків, які ухиляються від добровільного утримання своїх дітей.

Управління ДВС

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here