«ЕКО ЛІГА ЦЕНТР» ПРОВОДИТЬ КРУГЛИЙ СТІЛ ІЗ ЗАХИСТУ ПРАВ ГРОМАДЯН НА ДОСТУП ДО ВОДНИХ ОБ‘ЄКТІВ

0
502
views

У вівторок 20 лютого 2018 р. о 13:00 відбудеться круглий стіл «Розвиток співпраці між представниками влади та громади для захисту прав громадян на доступ до водних об‘єктів». Місце проведення: Орхуський центр екологічної інформації обласної бібліотеки ім. Чижевського, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Сучасний стан та способи використання прибережних захисних смуг та водоохоронних зон створюють значну кількість проблем як у правовому, так і еколого-економічному полі. Згідно статей 87-90 Водного кодексу та статті 60 Земельного кодексу України вздовж річок, водосховищ встановлюються прибережні захисні смуги, де забороняється: садівництво та городництво; зберігання та застосування пестицидів і добрив; будівництво будь-яких споруд; влаштування звалищ сміття, накопичувачів відходів виробництва, кладовищ; миття та обслуговування транспортних засобів і техніки. У Кіровоградській області за підрахунками головного управління Держкомзему із 35,2 тис. га прибережних захисних смуг межі встановлено лише 17,5 тис. га, а із 70,4 тис. га водоохоронних зон – не встановлено жодної зони. Тому створюються умови для незаконного ведення господарської діяльності у водоохоронній зоні та прибережній захисній смузі, самовільного зайняття земель водного фонду, використання земель не за цільовим призначенням.

Внаслідок цього діяльність суб’єктів господарювання порушує право громадян на доступ до водних об‘єктів. Громадська організація «ЕКО ЛІГА ЦЕНТР» ставить за мету  захистити право громадян на доступ до водних об‘єктів в рамках реалізації проекту  «Захист права на доступ до водних об’єктів – справа самих громадян».

Під час роботи круглого столу представники державних структур, фахівці та члени  громадських організацій будуть обговорювати такі питання:

  • порушення права громадян на доступ до водних об’єктів;
  • вплив на екологічний стан малих річок регіону порушення прибережних захисних смуг;
  • рівень екологічної просвіти населення регіону;
  • обізнаність громадян щодо дотримання прав та обов’язків Водного кодексу України.

В заході візьмуть участь: фахівці обласного управління водних ресурсів, департаменту екології та природних ресурсів, державної екологічної інспекції у Кіровоградській області, представники громадських організацій, екологи, викладачі та студенти ВНЗ.

В рамках заходу відбудеться відкриття фотовиставки «Невідомий Інгул».

Заходи  проводяться за фінансової підтримки  Громадської спілки «Громадські ініціативи України».

Організатор: громадська організація «ЕКО ЛІГА ЦЕНТР».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here