ЗАСТУПНИК МІНІСТРА ОСВІТИ ПРОВІВ ЗУСТРІЧ З РОБОТОДАВЦЯМИ КІРОВОГРАДЩИНИ

0
565
views

Заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич провів робочу нараду з роботодавцями Кіровоградської області сьогодні, 19 лютого. Зустріч пройшла на підприємстві ПАТ «Ельворті» («Червона Зірка»).

Основною темою наради стало впровадження «дуальної освіти» та вивчення досвіду ПАТ «Ельворті», яке вже працює із навчальними закладами по цій формі навчання.

«Реорганізація всіх провідних економік світу починалася з освіти. Університети повинні стати на службу суспільству. Все починається з підготовки фахівців, реформаторів, які прийдуть і будуть «витягувати» економіку. Так було в Туреччині, Польщі, Сінгапурі, Південній Кореї та інших країнах, які проводили у себе успішні реформи в останні десятиліття», – підкреслив під час наради голова Кіровоградського обласного об’єднання організацій роботодавців Павло Штутман.

Нагадаємо, що на Кіровоградщині з робочим візитом перебуває також Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Довідково. Дуальна освіта – це поєднання роботи і навчання, коли молодого спеціаліста навчальний заклад готує разом з підприємством. Компанія визначає потрібні їй спеціальності й замовляє вишу. Студент поєднує навчання і стажування на підприємстві. При цьому отримує стипендію від підприємства, близьку до заробітної плати. На Кіровоградщині першопрохідцем у впровадженні дуальної освіти, крім ПАТ «Ельворті», є також ПАТ «Гідросила».

Прес-служба КОООР

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here