СПІЛКА, ЯКА НАДАЄ ДОПОМОГУ

0
549
views

Достеменно відомо: якби не надійний тил, ми б уже давно поступилися ворогові. Мільйони людей віддають останнє на благо армії, тисячі українців долучаються до допомоги бійцям АТО шляхом волонтерства, сотні соціально відповідальних приватних фірм також не залишаються осторонь, надаючи і свою підтримку.

Згуртовують таких «добровольців внутрішнього фронту» та координують їхні дії волонтерські організації. Про одну з них ми і розповімо сьогодні.

Вона має досить просту і зрозумілу, близьку кожному громадянину нашої держави назву – «Українці – разом!». Це Всеукраїнське об’єднання учасників АТО, у лавах якого – учасники бойових дій на Донбасі, волонтери, а також різні організації. Засновниками та членами громадської спілки «Українці – разом!» є батальйон ім. Генерала Кульчицького (Національна гвардія України); 12-й окремий мотопіхотний батальйон 26-ї артилерійської бригади (Збройні сили України); 25-й батальйон територіальної оборони “Київська Русь” (Збройні сили України); 101-ша окрема бригада охорони ГШ ЗСУ та волонтерське об’єднання «Українці – разом!».

Спілка покликана захищати права осіб, які брали, беруть участь або ж загинули у бойових діях під час проведення АТО, а також їхніх сімей, задовольняти їхні суспільні потреби, зокрема й економічні, соціальні та культурні інтереси. Крім того, спілка надає законодавчу підтримку, а також правову, оздоровчу, медичну, психологічну, моральну та матеріальну допомогу.

Для того, аби зробити формат допомоги учасникам АТО та членам їхніх сімей зручним та доступним, спілчани розробили спеціальну програму «Соціальна картка учасника АТО». Вона дозволяє учасникам бойових дій на сході України та членам їхніх сімей бути усіляко захищеними та отримувати необхідну допомогу цілодобово.

Отримати соціальну картку може кожен військовослужбовець, який має посвідчення УБД та є реальним учасником бойових дій.

Як отримати картку?

Для того, щоб зареєструватись, слід заповнити заявку у регіональному відділенні або на сайті kartka.ukrazom.org та зачекати 7–14 днів (за цей час перевірять ваші дані). Після цього на вашу електронну адресу або телефон надійде повідомлення про те, що ваша іменна соціальна картка готова. Отримати картку можна в головному офісі у Києві або в координаторів обласних та районних осередків. Отримавши картку, ви зможете користуватися пільгами та знижками, наданими партнерами програми.

Поширені запитання

Хто може отримати соціальну картку? 

Члени сім’ї загиблих учасників бойових дій в Україні з 2014 року. Особи, які отримали поранення, травми в Україні (інваліди війни) з 2014 року. Особи, які брали участь у бойових діях в Україні (учасники війни) з 2014 року.

Навіщо потрібна перевірка даних? 

Всеукраїнське об’єднання учасників АТО “Українці – разом!” створено для допомоги учасникам АТО на сході України та членам їхніх сімей. Тому організатори мають бути впевнені, що допомога надійде саме їм.

Що дає ця картка?

Картка дає можливість отримати юридичну, медичну, психологічну допомогу та отримати знижку і послуги у наших партнерів. З повним переліком, який, до речі, постійно оновлюється, ви можете ознайомитися на сайті організації у розділі «Партнери».

У разі відсутності доступу до Інтернету за інформацією та оформленням картки можна звернутися до свого райвійськкомату.

Максим ЧЕХ, регіональний координатор ГО «Українці – разом!»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here