НЕГОДА ВЩУХЛА, ТА ДОРОЖНИКИ ЩЕ ДОЛАЮТЬ ЇЇ НАСЛІДКИ. СТАН АВТОШЛЯХІВ УКРАЇНИ.

0
632
views

Протягом ночі на дорогах Кіровоградщини працювали 145 працівників філій Облавтодору, які обслуговували 124 механізми, з яких 38 плужних та піскорозкидачв, а також 38 бульдозерів та автогрейдерів.

Снігопади та хуртовини майже вщухли, сніжило лише в кількох районах. Загалом випало близько 19 см опадів у вигляді снігу. Дорожнє покриття переважно засніжене, втім, проїзд забезпечено в повному обсязі. Обмеження в’їзду до Кропивницького, що вчора були введені поліцією області, з 8.00 зняті.

Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області нагадує водіям, що на дорогах продовжує роботу дорожня техніка, тож треба бути пильними за кермом, не ризикувати своїм життям та інших учасників руху.

Станом на 07-00 год. 28.02.2018 р. сніг помірної інтенсивності випадає у Полтавській, Сумській, Харківській та Луганській областях, де сильний поривчастий вітер зі швидкістю 15-20 м/с спричиняє утворення снігових переметів.

Невеликий сніг спостерігається в західних, північних та центральних областях. На півдні опади припинилися.

Від початку дії снігового циклону (з ночі 27.02) найбільше снігу (від 15 до 25 см) випало в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Сумській та Харківській областях. На решті території країни висота снігового покриву становить від 1 до 7 см.

Температура повітря на більшій території України коливається від -10° до -17°С.
Стан покриття на а/д державного значення в більшості областей місцями засніжений.

На перевальних ділянках доріг в основному без опадів. Лише на Яблунецькому, Латірському та Орявському перевалах місцями невеликий сніг. Температура повітря коливається від -13° до -23°С. Стан покриття в більшості перевалів сухий, на Вишківському та Яблунецькому засніжений.

Дорожні підприємства працюють в цілодобовому режимі.

Через складні погодні умови у Запорізькій області, з метою ліквідації переметів тимчасово обмежено рух для великовагових та маршрутних т/з на а/д Н-30, на ділянці Токмак – Бердянськ та Т-08-19 Більмак – до /М-14/, в межах Більмацькому та Бердянському р.-нів.

За рішенням місцевих органів влади на період складних погодних умов заборонено в’їзд великовагового транспорту у м. Одеса (з 08-00 год. 27.02) та м. Кропивницький (з 12-00 год. 27.02).

Також постійною комісією з питань ТЕБ та НС КМДА 28 лютого 2018 р., з 06-30 до 10-00 год. тимчасово заборонено в’їзд великовантажного та великогабаритного транспорту в м. Київ.

Для оперативного забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяно 1336 одиниць техніки та 1774 робітники, в черговому режимі – 848 одиниць техніки та 1076 робітників.

За повідомленням УкрГМЦ 28 лютого вночі у Сумській, Полтавській, Харківській, вдень в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях місцями сильний сніг, хуртовини. У південній, східній частині та більшості центральних областей пориви вітру 15-20 м/с, вдень у Приазов’ї місцями 25 м/с. Місцями невеликий прогнозується вдень і в західних областях. Температура повітря вночі -11-16°, вдень -6-11°С.

Будьте обережні за кермом!

Прес-служба САД у Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here