ФУТБОЛ: ПОРАЗКА І ПЕРЕМОГА

0
640
views

У першому цьогорічному турі УПЛ, а взагалі за ліком 20 турі сезону 2017/2018 року, обидві футбольні команди нашої області засмутили вболівальників, тренерів і президентів клубів прикрими поразками.

ФК «Олександрія» в Києві за рівної гри поступилася аутсайдеру «Сталі» з міста Кам’янське (0:2), а «Зірка» на своєму полі – дебютанту і на сьогодні середнячку елітної ліги «Маріуполю» – 0:3.

Минулими вихідними пройшли ігри багатого на сюрпризи 21 туру, і в ньому наші земляки мали б реабілітуватися перед своїми фанами, хоча це не так просто було зробити.

У першу чергу «Зірці», яку в Харкові екзаменував чемпіон країни донецький «Шахтар». Хоча напередодні гри Роман Монарьов пообіцяв в ЗМІ, що команда налаштовується на перемогу над лідером першості, та, знаючи силу супротивника, в це мало вірилося. Чемпіони домінували на полі з перших хвилин гри і вже на 21-й хв. на табло горіли цифри 3:0 на користь гірників. А на перерву команди пішли за рахунку 5:0.

В другому таймі гравці «Шахтаря» збавили оберти, і цей рахунок зберігся до фінального свистка. Над командою Романа Монарьова нависла  реальна загроза втрати місця серед дванадцяти кращих команд України, чого дуже б не хотілося.

ФК «Олександрія» на своєму стадіоні «Ніка» приймала підкріплену орендованими з «Шахтаря» молодими амбіційними Тотовицьким і Борячуком команду «Маріуполь» і на очах своїх прихильників та членів своїх родин апріорі не могла програти.

А нічия, враховуючи турнірне становище команди, практично нічого не давала.

Та голи вперто не хотіли влітати у ворота. В одних випадках добре грали воротарі Юрій Паньків у господарів і Рустам Худжамов у гостей, в інших м’яч пролітав поряд зі стійками воріт. Матч добігав кінця, і вже всі змирилися з нульовою нічиєю.

Та все ж на 88-й хвилині гри футбольна фортуна і новачок команди захисник Гліб Бухал в одному пориві змусили звестись на ноги любителів футболу на стадіоні і лаву запасних разом з тренерським штабом. При розіграші стандартного положення Гліб виявився найспритнішим в карному майданчику гостей і  спрямував м’яч у ворота Худжамова.

Такі важливі три очки здобуто. Вітаємо гравців і Володимира Шарана з важкою і бажаною перемогою. А травмованим гравцям Андрію Запорожану, Валерію Бондаренку і Сергію Чеботаєву зичимо вилікувати травми і швидше влитися в колектив.

З вашою допомогою олександрійці зможуть й надалі здобувати яскраві перемоги.

А найбільшою сенсацією звітного туру стала гра у Львові, де дебютант першості рівненський «Верес» приймав срібного призера, гранда вітчизняного футболу – київське «Динамо»  і впевнено переміг його з рахунком 3:1! Вже на 23-й хвилині гри, після вдало реалізованого пенальті досвідченим Сергієм Сімініним, ровенчани повели в рахунку – 2:0.

В цій безкомпромісній грі було три вилучення – два у гостей (Руслан Ротань, Микита Бурда) і у господарів – Сергій Сімінін. Навіть граючи в меншості, кияни були активніші і мали не одну нагоду зрівняти рахунок, та гол Степанюка на 82-й хвилині все розставив на свої місця. Впевнена перемога «Вереса» (3:1) і гарні шанси на вихід до чільної шістки.

Увага вболівальників у цьому турі була прикута і до Запоріжжя, де луганська «Зоря» приймала полтавську «Ворсклу». Ці команди ведуть боротьбу за вихід до шістки кращих команд і одночасно за бронзові нагороди. Перед звітною грою «Ворскла» випереджала «Зорю» на 4 пункти і всі очікували впертої боротьби в цьому матчі. Проте її не вийшло.

Господарі поля впевнено підтвердили своє реноме і перемогли з рахунком 3:0.

Наразі «Шахтар» очолює турнірну таблицю, в нього 48 очок, у «Динамо» – 42, «Ворскли» – 34, «Зорі» – 33. У «Олександрії» 22 очки і восьма сходинка, у «Зірки» 18 очок і десяте місце. «Сталь» з 15 балами замикає турнірну таблицю.

Останній 22 тур першої частини першості країни пройде 3 березня.

В ньому зустрічатимуться: «Зірка» – «Олександрія», «Динамо» – «Зоря», «Карпати» – «Шахтар», «Ворскла» – «Чорноморець», «Сталь» – «Верес», «Маріуполь» – «Олімпік».

Після нього команди остаточно розділяться на дві шістки. Перша поведе боротьбу за медалі чемпіонату, а друга – за виживання. На жаль, обидві команди Кіровоградщини потрапили до другої шістки і боротимуться за місця вище десятого.

Віталій ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ

Фото: UA-Football

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here