ХОЛДИНГОВА КОМПАНІЯ VELTA GROUP GLOBAL ПОБУДУЄ ЗАВОД В ІЗРАЇЛІ

0
623
views

Міністерство економіки та промисловості Ізраїлю повідомило про виділення землі компанії Velta Titanium, яка входить в холдингову структуру Velta Group Global, для будівництва заводу з виробництва пігментного двоокису титану.

Потужність заводу складатиме 40 000 тон пігменту на рік з подальшим збільшенням до 70 000 тон. VGG планує переробку власної титанової сировини, (ільменіту), яку видобуває українська дочка «Велта» в Кіровоградській області на Бирзулівському родовищі. Розмір інвестицій складатиме $150-200 млн. На першому етапі буде відкрито 450 робочих місць, на другому в цілому – 600.

Нагадаємо, що в кінці 2017 року Velta Group Global повідомила про намір запустити R&D центр в Україні. Завод в Ізраїлі стане однією з платформ для тестування розробок українського дослідницького центру.

Майданчик для заводу з виробництва пігменту розташований в технопарку Мішор-Ротем. Згідно із законодавством Ізраїлю, Velta Titanium може розраховувати на державні дотації в розмірі 30% від суми інвестицій в рамках Закону про підтримку інвестицій. А також від 10% до 20% за розташування заводу на периферії. Також однією з переваг будівництва в Мішор-Ротем є близькість до майбутнього заводу з виробництва аміаку, який використовується в виробничому ланцюгу заводу.

Початок будівництва заводу планується в другому кварталі 2019 року. Запуск – в першій половині 2021 року.

Холдингова компанія Velta Group Global, яка належить українським власникам, має в складі українську ТОВ ВКФ «Велта» з сировинним активом, ізраїльську компанію Velta Titanium, яка створена для вертикальної інтеграції, також в групу входить Velta RD Titan – дослідницький дивізіон.

«Актив в Ізраїлі – це початок здійснення стратегії VGG з будівництва вертикально інтегрованої міжнародної групи. Ми прагнемо диверсифікувати свою діяльність по різних регіонах світу, а також за видами діяльності. VGG, як збільшує свої сировинні активи, так і паралельно йде в бік переробки титанової сировини» – прокоментував Андрій Бродський, директор Velta Group Global.

Довідка: Velta Group Global limited (Лондон, UK) – холдингова компанія, в склад якої входить українська ТОВ Виробничо-комерційна фірма «Велта», яка володіє двума ресурсними активами в Кіровоградській області – Лікарівське та Бирзулівське родовища. На базі останнього в 2011 році компанією був збудований гірничо-збагачувальний комплекс з видобутку та переробки ільменітового концентрату. «Велта» веде прозорий та соціально відповідальний бізнес. Загальна кількість створених робочих місць більше 600. Також в групу Velta Group Global входить ізраїльська компанія Velta Titanium, яка створена для вертикальної інтеграції шляхом будівництва заводу з виробництва пігментного двоокису титану, та український дослідницький дивізіон – компанія Velta RD Titan.

Контакти: +38 050 453 05 81 Анна Капустіна, Директор зі зв’язків з громадськістю та комунікаціям «Велта»

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here