ВИСТАВКА ЖИВОПИСНИХ ТА ГРАФІЧНИХ ТВОРІВ НАТАЛІЇ СОЛОВЙОВОЇ

0
585
views

6 березня 2018 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки живописних та графічних творів Наталії Соловйової.

Довідково:

Соловйова Наталія Геннадіївна народилася 12 грудня 1987 року в Кіровограді (Кропивницькому).

В 2008 році закінчила художньо-технічний факультет Кіровоградського інституту регіонального управління і економіки. В 2012 році – архітектурний факультет Київського Національного університету будівництва і архітектури.

Творчий шлях починала з графічного та промислового дизайну. Після здобуття освіти, з 2008 по 2012 роки мешкала в м. Київ, де займалася проектною діяльністю в сфері архітектури, також розвиваючі свої здібності в графіці та живописі. Учасниця та дипломант багатьох виставок та конкурсів.  З 2013 року мешкає та веде свою творчу діяльність в м. Одеса.

В доробку художниці – графічні серії, присвячені архітектурі рідного міста, ілюстрації до книжок, живописні роботи.

Минулого року світ побачив набір поштових листівок «Двері старого Єлисаветграда». І цього року проект отримав продовження. Під час відкриття виставки відбулася презентація нового набору листівок даної серії під назвою «Башти та шпилі старого Єлисаветграда». Серед представлених графічних робіт виставлені і ті, що увійшли до нового набору листівок.

Наталія – учасник Великоднього Благодійного Аукціону (2013, 2017). Восени минулого року вона взяла участь в пленері, що проходив під час проведення 47-го Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти» на Хуторі-Надія, а також в пленері по написанню будівлі обласного художнього музею. Робота з зображенням музею була представлена на виставці до 25-річчя закладу у січні 2018 року.

Н. Соловйова – учасник конкурсу ескізів муралу, що має бути створений на бічній фасадній стіні будівлі музею. Вона є  автором декількох проектів пам’ятників для нашого міста, а також проектів створення музейної площі.  Наталія приймає активну участь у культурно-мистецькому житті рідного міста, не зважаючи на те, що вже тривалий час мешкає в Одесі.

Сподіваємось, що її персональна виставка стане непересічною подією та гарним мистецьким святом для всіх мешканців нашого міста, та надасть чудовий привід для зустрічі, спілкування та духовного збагачення.

На відкритті виставка Наталія передала для участі у ІХ Великодньому благодійному аукціоні свою роботу «Жовті квіти» (2017) та подарувала до фондів музею картину «Прем’єра» (2018).

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом Кіровоградського обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here