АНАЛІЗ ФІНАНСОВОЇ СПРОМОЖНОСТІ ОТГ КІРОВОГРАДЩИНИ

0
1062
views

Виявити слабкі місця та виробити необхідні управлінські рішення для їх усунення – саме на це спрямована оцінка фінансової спроможності 366 об’єднаних територіальних громад, які в минулому році  перебували на прямих міжбюджетних відносинах з Державним бюджетом.

Про це сказала Яніна Казюк, координатор з фінансової децентралізації Центрального офісу реформ при Мінрегіоні.

Минулого тижня «Децентралізація» знайомила з Оцінкою фінансової спроможності 366 ОТГ у 2017 році.

Для зручності використання цієї інформації, за словами Яніни Казюк, експерти Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні (за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та проекту SKL International) протягом короткого часу проаналізують громади кожної області окремо.

«З огляду на чималу об’ємність інформації, ми вирішили надати такий аналіз по громадам кожної області зокрема. Адже аналіз здійснюємо не задля аналізу, а для того, щоб кожна громада могла чітко побачити себе з боку, зробити потрібні висновки і працювати над виправленням ситуації там, де це необхідно. Такий аналіз ми будемо оприлюднювати на порталі «Децентралізація», – пояснила експерт.

У цьому матеріалі портал публікує аналіз фінансової спроможності громад Кіровоградської та Черкаської областей.

Середній показник надходжень власних доходів по 5-ти ОТГ  на одного мешканця збільшився на 1686,7 грн та склав 3671,9 грн (у тому числі: по 3-х ОТГ, утворених у 2016 році цей показник зріс у 2,6 рази та становить 4121,9 грн, а по 2-х ОТГ, утворених у 2015 році – на 31,2% і становить 3164,0 грн).

ОТГ Кіровоградщини у 2017 році спрямували кошти на проведення капітальних видатків в сумі 63616,4 тис. грн, що в розрахунку на 1 жителя становить 1180,3 гривень.

Найбільша штатна чисельність працівників місцевої ради затверджена Новоукраїнською ОТГ – 73 особи, найменша – Великоандрусівською ОТГ – 24 особи (станом на 01.07.2017). Виходячи з розрахунку чисельності населення громад тачисельності службовців, можна зазначити, що найбільше навантаження на 1 службовця з надання послуг у Маловиськівській ОТГ – 340 осіб, найменше – у Соколівській ОТГ – 95 осіб. За підсумками 2017 року найбільша питома вага видатків на утримання службовців у фінансовому ресурсі ОТГ (без урахування трансфертів) припадає на бюджет Великоандрусівської ОТГ – 31 %, найменша – на бюджет Новоукраїнської ОТГ – 12 %.

Джерело: http://decentralization.gov.ua/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here