ФАХІВЦІ ЮСТИЦІЇ ПОЯСНИЛИ КРОПИВНИЧАНКАМ, ЯК БОРОТИСЯ З ДОМАШНІМ НАСИЛЬСТВОМ І ВІДСТОЮВАТИ ПРАВА СВОЇХ ДІТЕЙ НА АЛІМЕНТИ

0
478
views

В рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» фахівці обласного управління юстиції провели в Кропивницькому правовий флешмоб, під час якого поінформували місцевих мешканок про права людини та механізми їх захисту.

«Проведення заходів правового характеру є дуже важливим моментом, адже завдяки цьому громадян можна проінформувати про зміни в законодавстві та запровадження нових сервісів. У результаті підвищується загальний рівень правової культури населення, що є дуже важливим у сучасних реаліях. Як показує практика, люди досить часто потрапляють у неприємні життєві ситуації лише тому, що не знають своїх прав. Саме тому сьогодні фахівці обласного управління юстиції не лише привітали мешканок обласного центру з прийдешнім святом, а ще й влаштували спеціально для них правовий флешмоб, під час якого всі бажаючі мали змогу отримати оперативну консультацію і дізнатися, як діяти в тих чи інших життєвих ситуаціях», – відзначив в.о. начальника територіального органу юстиції Олег Потьомкін.

Під час заходу спеціалісти управління презентували кропивничанкам нові закони, що спрямовані на посилення відповідальності недобросовісних батьків, які ухиляються від сплати аліментів, і припинення насильства проти жінок. Зокрема пояснили, як ефективно діяти в тих випадках, якщо колишні чоловіки після розлучення відмовляються від надання коштів на утримання спільної дитини або під час подружнього життя завдають фізичної або моральної шкоди. Окрім цього, містяни дізналися про сервіси та проекти Мін’юсту, спрямовані на покращення життя громадян. Йдеться про можливість одруження за пришвидшеною процедурою, отримання перших документів дитини в пологовому будинку та переваги використання платформи «Онлайн-будинок юстиції».

Головне територіальне управління юстиції у Кіровоградській області

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here