ВІДКЛИКАННЯ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ У ПЕТРОКОРБІВЦІ: ЧИ ПРОГОЛОСУЮТЬ ДІТИ ПРОТИ МАТЕРІ?

0
624
views

12 березня 2018 року у селі Петрокорбівка Новгородківського району на Кропивниччині відбувалося засідання територіальної виборчої комісії, яка розглядала документи щодо відкликання сільського голови Зої Шепеленко. Відповідні документи до виборчої комісії були направлені ініціативною групою, яка протягом декількох днів зібрала достатню для процедури відкликання кількість підписів.

На засіданні комісії були присутні й новгородківські свободівці, які прибули на запрошення громади і, з дозволу комісії, спостерігали за її роботою.

За словами націоналістів і присутніх представників громади Петрокорбівки, засідання виборчого органу більше нагадувало театралізоване дійство, в ході якого прихильні до сільського голови члени комісії намагались за всяку ціну довести, що документи, подані ініціативною групою, неправильно оформлені.

Найактивніше позицію захисту Зої Шеперенко відстоювали секретар цієї комісії Марія Буйваленко, яка є членом виконкому сільської ради, та діти сільського голови. Зокрема, націоналістів та представників громади обурив той факт, що членами комісії є донька голови сільської ради Інна Шепеленко та син Едуард Шепеленко. Отже, ухвалювати рішення, що прямо вплине на перспективи усунення з посади сільського голови, має комісія, склад якої, м’яко кажучи, не викликає довіри з боку незаангажованих селян. Адже абсолютно очевидним є те, що загадані члени комісії об’єктивно і неупереджено розглядати документи щодо відкликання своєї матері з посади не зможуть.

Коментуючи ситуацію, місцеві свободівці наголошують, що практика, коли рішення комісії ухвалюються в умовах фактичного конфлікту інтересів, є неприпустимою.

«Я навіть уявити собі не можу, щоб у будь якій цивілізованій європейській країні рішення, яке стосується звільнення посадовця, ухвалюють його діти. На наш погляд, за таких обставин адекватним було б добровільне складення повноважень сільського голови, або добровільне складення повноважень членами комісії, які є її дітьми. Ми впевнені, що ці члени комісії не мають морального права брати участь у голосуванні, адже конфлікт інтересів є очевидним», – прокоментував керівник Новгородківської районної організації ВО «Свобода» Павло Дейнеко.

Наступного разу виборча комісія засідатиме в четвер, 15 березня.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here