50 ВІДТІНКІВ БІЛОГО

0
593
views
Виставка художників-аматорів «Баланс білого». м.Кропивницький. Фото Ігоря Демчука

Нещодавно в приміщенні галереї імені Петра Оссовського обласного художнього музею відкрилася виставка художників-аматорів під назвою «Баланс білого». На ній представлено 50 робіт двадцяти учнів кропивницької студії образотворчого мистецтва «Муза».

Студія «Муза» під керівництвом Ольги Краснопольської існує вже декілька років і нараховує близько 40 учасників різного віку і ступеня професійної підготовки. Заняття  проходять у приватній галереї «Єлисаветград».

Означена виставка є своєрідним творчим звітом старших вихованців студії та представляє роботи, написані переважно взимку 2017-2018 років. Як розповіла сама Ольга, відкриття виставки планувалося наприкінці лютого для того, щоб відобразити зимовий настрій, який і закладений в назві. Проте і перші дні весни не підвели учасників виставки та створили відповідний погодний фон.

Виставка художників-аматорів «Баланс білого». м.Кропивницький. Фото Ігоря Демчука
Виставка художників-аматорів «Баланс білого». м.Кропивницький. Фото Ігоря Демчука

Студійці прагнуть зробити проведення виставок регулярним, хоча б раз на півроку. Для них це можливість спробувати свої сили в переосмисленні нових творчих висот, відійти від бездумного копіювання, проаналізувати і вивчити природу кольору. Білий вибрали першим, як один із найпростіших і водночас найскладніших у зображенні. Як колір, в якому приховано багато сенсів і немало стереотипів сприйняття.

Ольга Краснопольська

Нагадаємо, Ольга Краснопольська народилась 21 серпня 1983 року у Кіровограді.

Навчалась у дитячій художній школі ім. О.Осмьоркіна, на мистецькому факультеті Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В.Винниченка (2000-2005). Працювала в гімназії №9 (2005-2008), в галереї «Єлисаветрад» (2011-2017). В своєму творчому доробку має проекти з ілюстрації книжок, брала участь у пленері по написанню будівлі обласного художнього музею, у колективних художніх виставках.

Влад БАШКИРОВ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here