ЧИ ВІДПОВІДАЄ НОРМАМ СТАН ПІСКУ НА ВАШОМУ ДИТЯЧОМУ МАЙДАНЧИКУ?

0
1227
views

Протягом 2017 року спеціалістами ДУ „Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України” в ході проведення моніторингових досліджень відібрано 183 проби піску з дитячих майданчиків, що розміщені в зонах відпочинку (парки, сквери) та в житловій забудові, практично на всіх адміністративних територіях області.

За мікробіологічними показниками досліджено 105 проб грунту, з яких 9 проб, що були відібрані з дитячих майданчиків м.Олександрії, не відповідали гігієнічним нормативам.

За паразитологічними показниками 1 із 61 досліджених проб була нестандартною, а саме проба піску з дитячого майданчику, що знаходиться в житловій забудові по вул.Попова в м.Кропивницький.

Також досліджено 11 проб за санітарно-хімічними показниками та 6 проб піску за вмістом токсичних елементів, усі без відхилень.

Разом з тим, з метою утримання пісочниць на дитячих майданчиках у належному стані, балансоутримувачам даних об’єктів необхідно:

  • проводити своєчасну заміну піску, так як у ньому накопичується сміття і він стає місцем мешкання мікроорганізмів;
  • захистити дитячі пісочниці від собак і кішок. Ці тварини можуть бути носіями різноманітних паразитів, які небезпечні для дитячого організму, саме тому пісочниці повинні бути обладнані кришками;
  • з метою захисту від пилу і бруду, навколо пісочниць повинні бути зелені насадження у великій кількості;
  • пісок для дитячих пісочниць та майданчиків допускається використовувати тільки річкового типу, на який наявні супровідні документи, що свідчать про його безпечність.

Враховуючи вищевикладене, ДУ „Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України” пропонує кожному з Вас з’ясувати чи безпечний пісок на дитячому майданчику біля власного будинку. Адже діти – це наше майбутнє!

Кіровоградський обласний лабораторний центр

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here