КІРОВОГРАДЩИНА ПІДНЯЛАСЯ У РЕЙТИНГУ ОБЛАСТЕЙ ЩОДО ФОРМУВАННЯ ОТГ

0
578
views

Одна тисяча сто сімдесят дві – така кількість об’єднаних територіальних громад у перспективних планах двадцяти трьох областей України, затверджених Урядом. У більшості областей територія покриття перспективними планами складає 54-98%.

– Восени минулого року Кіровоградська область була на останньому місці у рейтингу щодо формування об’єднаних територіальних громад, а за результатами року піднялася  на шість позицій і нині посідає 17-те місце, – коментує Олег Яременко, директор Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування. За його словами, дані Моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування були оприлюднені днями у столиці – на нараді із керівництвом регіонів під головуванням Геннадія Зубка.

Моніторинг процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування формується за кількома параметрами, у тому числі за таким параметром, як затверджений перспективний план. І тут лише дві області, Рівненська та Кіровоградська, забезпечили перспективні плани, які покривають 100% території областей.

– Важливо, щоб громади формувалися у відповідності до затверджених перспективних планів. Це не заперечує добровільності об’єднання, натомість дозволяє не залишити жодну територію поза реформою і наближує громаду, створену за перспективним планом, до рівня спроможної, – коментує Олег Яременко.

Нагадаємо, що Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», надає інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам на Кіровоградщині з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій.

Якщо представникам та представницям ОСМ потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка за номером: (0522) 32-02-86.

Сторінка Центру: https://www.facebook.com/KirovohradLocalGovernmentDevelopmentCenter/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here