ЖІНКИ – АКТИВНІ УЧАСНИЦІ РЕФОРМ!

0
524
views
Тренінг на тему рівноправного партнерства чоловіків та жінок в просуванні реформ у Кропивницькому

Тренінг на тему рівноправного партнерства чоловіків та жінок у просуванні реформ відбувся у Кропивницькому.

Запрошені на тренінг представниці об’єднаних територіальних громад, активістки сіл та містечок Кіровоградської області, а також лідери громадських рухів у форматі практичних занять обговорили гендерні стереотипи в українському суспільстві, а також участь жінок у політиці та розбудову партнерських відносин.

– Зараз ми вчимося спілкуватися на ці теми відкрито, як це й заведено в цивілізованому світі. Через те й тренінги наші проходять в інтерактивному режимі. Уміння врівноважувати психосоціальні, соціокультурні ролі чоловіка та жінки в усіх сферах українського суспільного життя  наблизить нас до стандартів сучасного ділового партнерства, – наголошує Ольга Гріднєва, тренерка з питань гендерної рівності та рівноправного партнерства.

На думку пані Ольги, успішна гендерна політика  є частиною угоди про асоціацію з Євросоюзом, а Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, де пройшов тренінг, створений якраз за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

– Коротко, як діагноз, про тренінг, який пройшов у Центрі розвитку місцевого самоврядування: змістовно, доступно, дискурсивно, професійно, цікаво. Я повернулася додому з двома ідеями, трьома інсайтами і щаслива новими контактами – як мінімум, десятьма, – ділиться враженнями Ірина Ткаченко, очільниця Агенції сталого розвитку «Хмарочос».

Для Кіровоградщини, де активно рухається реформа децентралізації, дуже важливо залучити увесь потенціал, увесь наявний людський ресурс до різних перспективних проектів, спрямованих на розвиток суспільства. У тому числі – жінок, які займають активну та дієву позицію на рівні містечок, сіл, селищ, об’єднаних територіальних громад.

– Я щиро вдячна за уміло організований тренінг, бо отримала відповіді на свої запитання і знайшла чимало однодумців та познайомилась із цікавими людьми, з якими буду співпрацювати, – ділиться враженнями Людмила Фургайло, активістка громадської організації «Сакура».

Якщо представникам та представницям органів місцевого самоврядування Кіровоградщини потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка за номером: (0522) 32-02-86.

Сторінка Центру на Фейсбуці: https://www.facebook.com/KirovohradLocalGovernmentDevelopmentCenter/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here