УБИВСТВО ТАКСИСТА: БУЛА ЩЕ Й НАДЯ

0
644
views
Фото з місця, де знайшли тіло таксиста. Фото С. Кондрашенка

–  Ми сиділи у нього в будинку,  пили чай, і він сказав,  що можна було б пограбувати автомобіль. Ідей щодо позбавлення життя водія таксі не виникало. Я сприйняв пропозицію Царенка як жарт.

Він до цього також казав,  що хоче пограбувати магазин, – розповідав неповнолітній підозрюваний Віталій Пугаченко на черговому судовому засіданні у справі убивства таксиста Євгена Орлова.

Нагадаємо, 31-річного водія таксі  жорстоко вбили 27 березня 2017 року під час виконання ним робочого замовлення. За два дні його понівечене тіло  виявили у багажному відділенні його ж автомобіля на виїзді з міста. Підозрюваного, колишнього нацгвардійця Дмитра Царенка, поліцейські затримали за місцем проживання, а  неповнолітнього Віталія Пугаченка – вже за місцем навчання.

Засідання, про яке йдеться, відбулося минулого тижня.

Суд продовжив допит Пугаченка. Допитували хлопця його захисник Фільштейн, прокурорка Яна Снісар, захисниця постраждалих та представники захисту ймовірного спільника Дмитра Царенка. Протягом двох годин неповнолітній студент медколеджу  розповідав про деталі того дня і обставини скоєного злочину. Він стверджує, що нічого не знав про плани Дмитра Царенка щодо вбивства і заперечує свою роль як пособника у цьому злочині. Царенко його залякав і навіть нібито вдарив ножем Віталія  під час скоєння вбивства. Також неповнолітній нагадав про те, що у підозрюваного Царенка неодноразово виникали думки про пограбування, зокрема у день скоєння злочину.

У процесі допиту підозрюваний згадав про Надю, яка засипала сліди крові. Це знайома Царенка, яка не тільки знала про злочин, а й допомагала ховати тіло таксиста в багажне відділення автомобіля та знищити сліди злочину.

– Діма разом з Надею побігли за щебенем, щоб засипати сліди крові. А потім я Надю не бачив, мабуть, вона залишилася на подвір’ї будинку,  – дав свідчення неповнолітній.

Отже, з’явилася ще одна фігурантка справи?

Через дві години засідання суддя Світлана Льон оголосила перерву. Крім цього, обом підозрюваним продовжили запобіжні заходи.

Наступне судове засідання відбудеться 5 квітня. Суд планує допитувати старшого підозрюваного Царенка. Нагадаємо, що прокуратура інкримінує колишньому нацгвардійцю скоєння злочинів, передбачених пунктами 6 та 12 част. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (КкУ) – умисне вбивство з корисливих мотивів, заподіяне за попередньою змовою групою осіб; част. 4 ст. 187 КкУ – розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень; част. 1 ст. 304 КкУ – втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність; ч. 3 ст. 289 – незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством.

Окрім того, під час обшуків у рамках розслідування у помешканні екснацгвардійця знайшли боєприпаси. Це злочин, передбачений ст. 263 КкУ – незаконне придбання та зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу.

Світлана КОСТЕНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here