КВІТНЕВІ ТЕЗИ: ЯКІ ОБІЦЯНКИ МАЮТЬ ВИКОНАТИ ПОЛІТИКИ ТА ЧИНОВНИКИ В КВІТНІ

0
671
views

У Кабміні Гройсмана дали щонайменше три обіцянки на квітень. Сам прем’єр запевнив, що з квітня 2018 року мобільні групи ппроводитимуть в областях перевірки того, як на місцях освоюють кошти з держбюджету.

«З квітня починаємо перевірки областей на використання державних ресурсів. «Критика» – це м’яке слово, яке я можу застосувати до якості виконання завдань на місцях. Тому спеціальні мобільні групи перевірятимуть області на використання грошей із бюджету», – написав Гройсман у Twitter.

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко запевнив, що всі військові пенсіонери, а це 498 тисяч осіб, протягом березня-початку квітня 2018 року отримають перерахунок пенсій.

«Ми виконуємо свою обіцянку про те, що перерахунок пенсій військовим пенсіонерам буде зроблений із 1 січня 2018 року. Зараз якраз іде процес перерахунку, й перші кошти люди почнуть отримувати за додатковими відомостями вже в березні. Тобто в березні-на початку квітня, я впевнений, всі військові пенсіонери отримають перерахунок», – запевнив Розенко.

Нагадаємо, в лютому 2018 року Кабмін ухвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям із 1 січня в середньому на 1,5 тисячі гривень.

Народні депутати були більш щедрими на обіцянки, які мають виконати в квітні. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій пообіцяв, що закон про створення Антикорупційного суду буде ухвалений до початку травня 2018 року. Юлія Тимошенко заявила, що «Батьківщина» подасть до 9 квітня проект бюджетної резолюції, якщо цього не зробить уряд.

«1 квітня є термін, коли уряд мав подати проект бюджетної резолюції до Верховної Ради. Ще є три дні в уряду, щоби виправити ситуацію й подати проект бюджетної резолюції. Але не маріонетки ми в руках безглуздої виконавчої влади. Не маріонетки ми в руках у президента країни. Ми – парламент, якщо ми захочемо ним стати. Тому я закликаю всіх лідерів фракцій звернутися до уряду, щоб він вчасно подав проект бюджетної резолюції, яка є концентрованою фінансовою політикою на наступний рік. І нам потрібно всім включитися. Якщо уряд не подасть проект бюджетної резолюції, «Батьківщина» до кінця тижня внесе проект бюджетної резолюції з абсолютно новою концепцією фінансово-економічного життя країни на наступний рік», – заявила Тимошенко на Погоджувальній раді.

Також вона пообіцяла, що фракція «Батьківщини» підтримає ухвалення аграрного законопроекту.

«Народному фронту» цього місяця належить виконати дві обіцянки. Нардеп Сергій Пашинський запевнив, що фракція підтримає в першому читанні законопроект про національну безпеку. А його колега Олег Медуниця пообіцяв, що фракція «Народного фронту» підтримає запропонований президентом склад Центральної виборчої комісії. Нагадаємо, Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради подання на 14 кандидатур до ЦВК.

Щодо чиновників виконавчої влади, то дуже цікаво, як виконає свою обіцянку мер Києва Віталій Кличко, який минулого літа пообіцяв, що благоустрій центральної частини Парку партизанської слави буде завершений до травня 2018 року.

«Ми ставимо парк на реконструкцію. І наступного травня ми зможемо вже запросити всіх. Ключову територію, центральну територію зможемо відкрити вже, де вона буде зовсім по-іншому виглядати. Наше завдання, щоб кожен киянин міг відпочивати з родиною в парку», – сказав Кличко.

Він запевнив, що під час реконструкції в парку будуть проведені ландшафтні роботи, облаштування поливу зелених зон, встановлене освітлення та підземні сміттєві баки, а також збудований громадський туалет.

До обіцяного відкриття парку після реконструкції залишилося трохи менш ніж місяць. У плані благоустрою Парку партизанської слави, викладеному на сайті КМДА, відзначається, що встановлення стилізованої вхідної групи з п’яти унікальних арок-фонтанів проводитиметься протягом 2018 року. Фонтани символізують 5 років партизанського руху під час Другої світової війни. Крім того, планується зробити 7 тисяч квадратних метрів мощених пішохідних доріжок та алей і облаштування понад 5 тисяч квадратних метрів асфальтового покриття для проїзду технічного транспорту.

Детальніше – на інфографіці.

Перерахунок виплат військовим пенсіонерам, перевірки використання бюджетних коштів за призначенням та оновлений до невпізнання Парк партизанської слави в столиці. Ми відстежили обіцянки, які мають бути виконані цього місяця.

Слово і Діло

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here