ПОРАДИ УЧАСНИКАМ ДОРОЖНЬОГО РУХУ НА ВИПАДОК, ЯКЩО ДТП СТАЛАСЯ ЧЕРЕЗ НЕЯКІСНЕ ДОРОЖНЄ ПОКРИТТЯ

0
704
views
ПОРАДИ УЧАСНИКАМ ДОРОЖНЬОГО РУХУ НА ВИПАДОК, ЯКЩО ДТП СТАЛАСЯ ЧЕРЕЗ НЕЯКІСНЕ ДОРОЖНЄ ПОКРИТТЯ

Закон України “Про автомобільні дороги” гарантує право водіїв на безпечне і зручне пересування. Він також дає право вимагати відшкодування збитків за поломку автомобіля через незадовільний стан доріг.

“Якщо поломка автомобіля трапилася через неякісне дорожнє покриття, потрібно одразу викликати поліцію; до приїзду інспекторів виставити знак аварійної зупинки і нічого не чіпати, машину з місця не зрушувати; сфотографувати і зняти на відео яму, ділянку дороги, пошкоджений автомобіль. Після приїзду охоронці порядку складають акт огляду даного відрізку вулиці.Матеріали направляють у відділ безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції Кіровоградської області. Там спеціалісти пишуть вимогу на усунення ямковості. Водій має право звернутися до суду з актом поліції, що підтверджує, що поломка сталася через стан дороги, чеком по ремонту та фотографіями”, – відзначає старший інспектор відділу Безпеки дорожнього руху УПП Кіровоградської області Сергій Бузуляк.

Варто відзначити, що автодорожня служба не відшкодує збитки, якщо на дорозі був встановлений знак, що попереджає про “нерівну дорогу”.

Якщо інспектор вважає, що у вчиненні ДТП може бути частина вини водія, він оформляє на нього відповідний протокол за ст. 124 КУпАП (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів). Адміністративний матеріал відправляється до суду, де й встановлюватимуть винних.

Від початку року працівники відділу безпеки дорожнього руху склали на посадових осіб 22 адмінматеріала за ст.140 (Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт) КУпАП, з них 4 адмінматеріали за ч. 4 ст. 140 КУпАП (Незадовільне утримання вулично-шляхової мережі ) на утримувачів вулично-дорожньої мережі. Внаслідок ДТП 6 автівок зазнали механічні пошкодження.

Невдовзі стартує черговий весняний огляд вулично-шляхової мережі, про результати якого ми повідомимо.

Просимо бути максимально уважними за кермом!

УПП Кіровоградської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here