ДИТСАДОК В ДОЛИНСЬКІЙ НЕ ЗАКРИЮТЬ

0
665
views
м. Долинська. Фото Ігоря Демчука

Про закриття дитячого садку «Івушка» в місті Долинській попередили батьків дошкільнят і самих працівників закладу. Попередження прийшло від міської ради: начебто не раціонально утримувати будівлю заради малої кількості вихованців, а ще й виплачувати зарплати працівникам.

В свою чергу голова міськради Віра Тернавська запропонувала декілька варіантів: закрити садок, а дітей перевести у інші дитсадки. «Івушка» знаходиться у віддаленому районі міста, до найближчого дитсадка 4 кілометри. Та в міськраді запевнили, що дешевше найняти автобус для підвозу дітей, який ходить двічі на день. Батьки дошкільнят запевняють, що  будівля  «Івушки» хоч і має вік понад 50 років, але добротна, тепла, та  ще й після ремонту, до речі, зробленого за кошти батьків. До того ж і земельна ділянка нівроку, і розташована в мальовничому місці (докладніше  «РІШЕННЯ НЕМАЄ, АЛЕ ГОТУЙТЕСЯ!» в «Народному слові» від 15.03.2018 р.). Загалом дошкільний навчальний заклад на 50 місць, проте нині його списковий склад становить 26 вихованців і ще 6 діток проходять медичну комісію для зарахування.

Щоб розібратися в ситуації, минулого тижня була проведена нарада за участю голови облдержадміністрації Сергія Кузьменко, представників ради адміністрації Долинського району, а також батьків вихованців «Івушка». На нараду запросили і особисто Віру Тернавську, але ні вона, ні інші представники Долинської міськради не прийшли.

Очільник районної адміністрації Сергій Омельченко розповів, що підвозити дошкільнят автобусом до дитсадка незручно: декому потрібно не рівно о 8 приїжджати, дехто забирає дітлахів раніше. До того ж, це невигідно: автобус потрібно буде облаштувати спеціальними дитячими автомобільними сидіннями, що вартуватиме немалих коштів. Водночас на утримання дитсадків в Долинській йде фінансування з районного бюджетцу, а з міського виділено до фінансування. Наприклад, у 2018 році на утримання усіх дитячих садків району у районному бюджеті передбачено більше 13 мільйонів гривень, а із міського заплановано дофінансувати на чотири дитсадка 3,3 млн. грн. «В крайньому разі, – запевнив Сергій Омельченко, – якщо міська влада відмовиться від утримання цього дитсадка, то ми готові взяти його на баланс районного бюджету».

Сергій Кузьменко в свою чергу зауважив, що наразі в країні втілюються активні дії задля скорочення черг в дитсадках: спрощено самі вимоги до створення дитячих садків, створюються навчально-виховні комплекси, будуються та реконструюються дитсадки в районах, створюються додаткові групи. «Тому закриття дитячого садочку, який дитина має відвідувати за місцем проживання, йде в розріз державної політики» – пояснив Сергій Кузьменко. Присутніх на нараді батьків він запевнив, що у будь-якому разі дитсадок «Івушка» функціонуватиме надалі, а голові Долинської РДА та профільному управлінню облдержадміністрації дав доручення виробити механізми співпраці з Долинською міськрадою щодо вирішення питання.

Ірина ТРЕБУНСЬКИХ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here