ПЕТРІВСЬКА РАЙЛІКАРНЯ: ЯК ЗАЛУЧИТИ 85 ТИСЯЧ ДОЛАРІВ?

0
1205
views
ПЕТРІВСЬКА РАЙЛІКАРНЯ: ЯК ЗАЛУЧИТИ 85 ТИСЯЧ ДОЛАРІВ?.Фото Ігоря Демчука

Ще минулоріч у Петрівській районній лікарні хвалилися проміжними етапами ремонту. Так, між ПрАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат», яке розробляє родовища в Петрівському районі, та місцевою владою було підписано угоду соціально-економічного партнерства.

Згідно з документом, на різноманітні соціальні проекти, як-то ремонтні роботи в школах та  районній лікарні, було виділено загалом 17 мільйонів гривень, три з половиною мільйони з яких – вклад ЦГЗК. Соціальні ж проекти були втілені у рамках проекту «Здоров’я наших дітей», ініційованого обласною держадміністрацією із співфінансуванням місцевих бюджетів та соціально відповідального бізнесу. За рахунок цих надходжень Петрівська районна центральна лікарня отримала сім мільйонів гривень. Тут відремонтували пологове та педіатричне відділення, закінчують ремонт в інфекційному. При цьому замінили все, починаючи від систем водопостачання та водовідведення, теплопостачання до оздоблення стін, меблів та апаратури. Головний лікар Микола Яновський розповів, що до кінця 2018 року планують відремонтувати ще фізіотерапевтичне, хірургічне відділення та операційний і харчовий блоки лікарні.

ПЕТРІВСЬКА РАЙЛІКАРНЯ: ЯК ЗАЛУЧИТИ 85 ТИСЯЧ ДОЛАРІВ? Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко. Фото Ігоря Демчука

Та Петрівська ЦРЛ не лише розраховує на допомогу з місцевих бюджетів та соціально відповідального бізнесу. За власною ініціативою ще два роки тому лікарня стала учасником програми «КУСАНОНЕ», яка підтримує проекти, направлені на безпеку людини. «КУСАНОНЕ» є програмою безвідплатної допомоги уряду Японії та спрямована на підтримку ініціатив, представлених громадами та громадськими об’єднаннями для задоволення різноманітних потреб на місцевому рівні. З України на участь у грантах було подано близько 400 заявок.

І ось в рамках програми «КУСАНОНЕ» були виділені гранти у сфері охорони здоров’я, реабілітації та освіти. З Кіровоградської області переможцями у грантовому конкурсі стала Петрівська ЦРЛ за співпраці з молодіжною організацією «Молода Петрівщина». Тож в рамках гранту райлікарня отримала 85 тисяч доларів у гривневому еквіваленті. За ці кошти вже до липня нинішнього року закуплять сучасне медичне та санітарне обладнання для лікарні.

Ірина ТРЕБУНСЬКИХ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here