ВЕЛИКОСЕВЕРИНІВСЬКА ОТГ ОТРИМАЄ МАЙЖЕ 1000 ГА ЗЕМЕЛЬ СІЛЬГОСППРИЗНАЧЕННЯ У ВЛАСНІСТЬ

0
528
views

У Головному управлінні Держгеокадастру у Кіровоградській області відбулося урочисте вручення наказу про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність Великосеверинівській сільській об’єднаній територіальній громаді (голова – Сергій Левченко).

Загальна площа земель, що мають бути передані ОТГ, становить 993,08 га.

Довідково.

1 січня Кабінет Міністрів України затвердив постанову про передачу землі у власність об’єднаних громад за межами населених пунктів. На засіданні Уряду прийнято Розпорядження  “Про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад”. Держгеокадастру доручено забезпечити формування земельних ділянок шляхом проведення їх інвентаризації та передати у комунальні власність ОТГ.

9 лютого завершився процес підписання меморандумів  між Головним управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області та 13 об’єднаними територіальними громадами про строки відведення землі. Це передбачено розпорядженням Уряду щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад за межами населених пунктів.

Отже, у віддання 13 ОТГ нашої області відповідно до підписаних меморандумів у комунальну власність буде передано 23 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення державної власності за межами населених пунктів.

Серед перших земельні ділянки загальною площею 70,57 га у комунальну власність отримала Помічнянська міська ОТГ Добровеличківського району.

Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here