ЯКИМ МАЄ БУТИ ОСВІТНІЙ ПРОСТІР НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ: МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

0
2601
views

Міністерство освіти і науки України затвердило Методичні рекомендації щодо організації освітнього простору Нової української школи.

У документі зокрема вказано, що особливістю Нової української школи є, поміж іншого, організація такого освітнього середовища, що сприятиме вільному розвитку творчої особистості дитини. З цією метою змінюються просторово-предметне оточення, програми та засоби навчання.

У Новій українській школі зростає частка проектної, командної, групової діяльності у педагогічному процесі.

Методичні рекомендації щодо організації освітнього простору Нової української школи

Організація освітнього простору навчального кабінету потребує широкого використання нових ІТ-технологій, нових мультимедійних засобів навчання, оновлення навчального обладнання тощо.

РОЗПОДІЛ СУБВЕНЦІЇ НА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКІСНОЇ, СУЧАСНОЇ ТА ДОСТУПНОЇ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ «НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА»

За словами міністра освіти Лілії Гриневич, створення умов для навчання дітей є основним повноваженням місцевих органів влади, але держава підтримає їх на цьому шляху.

«Уряд прийняв постанову, що регулює використання освітньої субвенції на Нову українську школу. 998,7 млн, тобто майже мільярд гривень, з цієї субвенції піде саме на створення нового освітнього простору. Постановою передбачено, що 40% цієї суми піде на закупівлю дидактичних матеріалів для 1-го класу. Ще 40% коштів буде спрямовано на закупівлю сучасних меблів для початкових класів НУШ. Та 20% субвенції має бути використано на закупівлю комп’ютерного обладнання для початкових класів НУШ», – нагадала міністр освіти.

Профспілка працівників освіти і науки України

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here