МАЙЖЕ 47% УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ ВИСЛОВИЛИ ДОВІРУ ПОЛІЦІЇ

0
651
views

За рівнем довіри до тих, до кого б підлітки звернулись у разі загрози, поліція знаходиться на другому місці після батьків. Такі дані отримані в результаті інтерактивного опитування молоді, здійсненого в рамках системи «U-report». Цей проект впроваджує Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України.

4 квітня у Києві відбулася зустріч представників Наглядової ради проекту «U-report», МВС України та  управління ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України. Учасники зустрічі ознайомилися з результатами діяльності проекту за перший квартал 2018 року.

Зокрема, у результаті проведених досліджень стало відомо, що 46,8 відсотка з понад 3,2 тисяч дітей віком до 17 років у разі загрози звернулися би до поліції, оскільки вважають, що саме поліцейські зможуть допомогти підліткам і захистити їх у разі злочинних посягань на них.

Водночас за показником довіри у тому випадку, коли діти зіштовхнулися зі злочином, правоохоронці знаходяться на другому місці після батьків: 54,7 відсотка респондентів звернулися би саме до правоохоронців. При цьому 57,5 відсотків дітей звернулися би з цією проблемою спочатку до батьків.

Учасники зустрічі також обговорили теми молодіжних U-report-опитувань на наступний квартал.

Система «U-report» дозволяє проводити діалог із великою кількістю молодих людей та враховувати думку молоді. Ці інтерактивні опитування проводяться через звичайні для молодих людей канали інформації: SMS-повідомлення та соцмережі. Дані цих опитувань допомагають урядовим відомствам, а також міжнародним та громадським організаціям приймати рішення, що стосуються молоді.

Департамент комунікації Національної поліції України

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here