В УКРПОШТІ ЗА ПОСЛУГИ МОЖНА БУДЕ РОЗРАХОВУВАТИСЬ КАРТКОЮ

0
585
views

Національний банк України видав ПАТ «Укрпошта» ліцензію на переказ коштів в національній валюті без відкриття рахунків, а також зареєстрував договори про участь ПАТ «Укрпошта» в міжнародних платіжних системах VISA та MasterCard. 
«Клієнти Укрпошти давно чекали на можливість сплатити за товари і послуги платіжними картками — завдяки рішенню Нацбанку така опція стане доступною вже найближчим часом. Розрахуватись у відділеннях можна буде через платіжні термінали Укрпошти або ж на Інтернет-сайті чи в нашому мобільному застосунку, а також в Укрпошті тепер можливо отримувати готівку з платіжних карт. Такі операції будуть здійснюватися без посередництва банка-еквайера, що дозволить знизити собівартість їх проведення. Вдячний за це рішення НБУ. До того ж Головна пошта країни стала першим учасником міжнародних платіжних систем MasterCard та Visa серед небанківських установ України, а також подала заяву про вступ до Національної платіжної системи «Український платіжний простір”,— зазначив в. о. генерального директора Укрпошти Ігор Смілянський. 
«Укрпошта має більше 11 тис. відділень. Таке рішення дасть змогу розширити платіжну інфраструктуру для здійснення безготівкових платежів. Крім того, цей крок є дуже важливим для побудови в нашій державі cashless economy та збільшення обсягів безготівкових розрахунків, особливо в невеликих містах і селах, де зараз переважають розрахунки готівкою», — зазначив директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України Олександр Яблунівський. 
Для розрахунку картками у відділеннях Укрпошти через систему держзакупівель Prozorro вже закупила за найвигіднішою в Україні ціною 5 тисяч платіжних терміналів, які відповідають всім сучасним технологічним вимогам міжнародних платіжних систем MasterCard, Visa та НПС «ПРОСТІР». 

Прес-служба ПАТ “Укрпошта” 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here