ЗАВАЛЛЯ – НА ШЛЯХУ ДО ОБ’ЄДНАННЯ

0
744
views
ЗАВАЛЛЯ – НА ШЛЯХУ ДО ОБ’ЄДНАННЯ

Навчальний семінар на тему «Децентралізація: результати, виклики та перспективи» провели днями у Заваллі Гайворонського району, що на Кіровоградщині, керівництво та радники Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Метою зустрічі стала підтримка ініціатив громади щодо об’єднання, розповідає Олег Яременко, директор Кіровоградського ЦРМС. За його словами, створення передумов для якісного виконання місцевими органами влади своїх завдань відповідно до місцевих просторових та соціально-економічних умов – один із пріоритетів центру.

На семінарі були посадовці органів місцевого самоврядування, представники місцевого бізнесу, активісти, розповідає Валентина Шеремет, радниця з питань децентралізації. Дискусія була досить активною, учасники семінару ставили багато питань щодо форматів об’єднання за перспективним планом та в інших конфігураціях.

– Загалом Завалля сьогодні позитивно налаштоване на об’єднання в одну громаду і має велике бажання починати ці процеси, – коментує Олена Савченко, радниця з місцевих фінансів.

Нагадаємо, згідно процедур об’єднання, наступним кроком у Заваллі може стати проведення громадських слухань, якщо буде на те бажання і ініціатива місцевої спільноти. Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування постійно надає інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам на Кіровоградщині з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій.

Якщо представникам ініціативних груп потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка за номерами: (0522) 32-02-86 або 095-356-35-98 (щодня у будні з 9.00 до 18.00).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here